Μία νέα, «αόρατη» παραλλαγή της μετάλλαξης Όμικρον, η οποία δεν μπορεί να εντοπιστεί από τα μοριακά τεστ που χρησιμοποιούν οι ειδικοί σε όλο τον κόσμο για να αποκτήσουν άμεσα εικόνα της εξάπλωσης του κορονοϊού ανακάλυψαν στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας.

Η νέα παραλλαγή της μετάλλαξης Όμικρον εντοπίστηκε σε ταξιδιώτη που έφτασε από τη Νότια Αφρική και έχει αρκετά σημάδια ώστε να μπορεί να «κατηγοριοποιηθεί ως «Όμικρον», αλλά δεν ξέρουμε αρκετά ως προς το τι σημαίνει σε ότι αφορά την κλινική σοβαρότητα και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι επιστήμονες. Σε δημοσίευμά του ο Guardian αναφέρει ότι, Βρετανοί επιστήμονες δήλωσαν «Έχουμε τώρα μια Όμικρον και μια σαν Όμικρον».

Η ανακάλυψη μπορεί να είναι ένα πισωγύρισμα για τους επιστήμονες που προσπαθούν να καταλάβουν το πλήρες αντίκτυπο που θα έχει η Όμικρον, περιλαμβανομένου του πόσο μεταδοτική είναι και αν τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά στην πρόληψη σοβαρής νόσησης.

Η νέα παραλλαγή έχει τις μισές από τις μεταλλάξεις της Όμικρον. Παράλληλα, δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο στοιχείο, κάτι που καθιστά δυσκολότερο τον εντοπισμό της μέσω PCR τεστ.

Για την ώρα οι ερευνητές υποστηρίζουν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε αν η νέα παραλλαγή εξαπλώνεται με τον ίδιο τρόπο και μεταδοτικότητα με την Όμικρον, όμως γεννάει ανησυχία το γεγονός ότι, το «αόρατο» στέλεχος, είναι γενετικά τροποποιημένο και, άρα μπορεί να συμπεριφέρεται διαφορετικά από ότι ξέραμε ως τώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα