Έρχονται περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους

Ζορίζουν τα πράγματα με τη νέα μετάλλαξη γι αυτό είναι μονόδρομος είναι ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 προκειμένου να μειωθούν και οι συνέπειες της μετάλλαξης Ομικρον, της νέας παγκόσμιας απειλής που έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού τις υγειονομικές αρχές του πλανήτη.

Στην Ελλάδα, στο τραπέζι έχει πέσει η αύξηση των εβδομαδιαίων rapid test για τους ανεμβολίαστους από τα δύο που υποχρεούνται τώρα στα 3 ή στα 4 και με κόστος, με το οποίο επωμίζονται οι ίδιοι. Σε κάθε περίπτωση, οι όποιες ανακοινώσεις για νέα μέτρα αναμένονται από την επόμενη εβδομάδα.

Η στρατηγική αυτή βασίζεται σε δύο άξονες. Από την μία να ασκηθεί περαιτέρω οικονομική πίεση στους ανεμβολίαστους και από την άλλη να βοηθηθεί η ιχνηλάτηση σε εμβολιασμένους ,προκειμένου να μην μεταδίδουν τον ιό στις κοινωνικές τους συναναστροφές.

Ένα μέτρο ακόμη που εξετάζεται έχει να κάνει με τεστ και στους εμβολιασμένους χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Τέλος στο τραπέζι, υπό συζήτηση, αλλά όχι ακόμη ψηλά στην λίστα βρίσκονται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, αλλά και ο αποκλεισμός των ανεμβολίαστων, ως έσχατη λύση, από εξωτερικούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα