Νέα γκάφα ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ: Θέλει να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης!

από fimotro

Οι τέσσερις λόγοι που η Νέα Δημοκρατία περιμένει το λάθος του Αλέξη Τσίπρα

Από γκάφα σε γκάφα και από λάθος σε λάθος οδηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά του να αποκομίσει οφέλη από την αντιπολιτευτική του τακτική με δεδομένο ότι τα ποσοστά του σε όλες τις δημοσκοπήσεις είναι περίπου στο 26% χωρίς να μπορεί να εισπράξει ούτε μια ψήφο. Στο πλαίσιο αυτό το ενδεχόμενο να κατατεθεί πρόταση μομφής προς την κυβέρνηση φαίνεται πως εξετάζουν πολύ σοβαρά στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αγνοώντας τις πολιτικές συνέπειες που θα έχει καθώς:

  1. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να απωλέσει την πλειοψηφία, ούτε να χάσει έστω μια ψήφο από την κοινοβουλευτική της δύναμη.
  2. Εάν κατατεθεί πρόταση μομφής, για το επόμενο εξάμηνο άρα μέχρι τις εθνικές εκλογές, δεν θα έχει δικαίωμα ο ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει άλλη πρόταση δυσπιστίας και θα κάψει νωρίς το πολιτικό του χαρτί.
  3. Η κατάθεση πρόταση μομφής θα συσπειρώσει ακόμα περισσότερο τους ψηφοφόρους της ΝΔ και θα επιστρέψουν πίσω στο κυβερνητικό κόμμα μεγάλο ποσοστά αυτών που σήμερα δηλώνουν αναποφάσιστοι.
  4. Θα ενοχληθούν οι ψηφοφόροι της μεσαίς τάξης που αυτή την στιγμή το μόνο που τους απασχολεί είναι το κομμάτι της καθημερινότητας και ειδικά της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας. Η μεσαία τάξη δεν θέλει πρόωρες εκλογές και αναταραχή.

Από το πρωί στους διαδρόμους της Βουλής και στην Ολομέλεια φημολογείται πως ο Αλέξης Τσίπρας σκέφτεται να εκμεταλλευτεί το «momentum» όπως συνηθίζει να λέει, καθώς είναι η κατάλληλη στιγμή για να προκαλέσει εκλογές.

Άλλωστε για το θέμα ρωτήθηκε κατά το πρόσφατα ταξίδι του στην Φθιώτιδα, όπου δήλωσε «πολύ πιθανόν ο κύριος Μητσοτάκης να μην ξανανοίξει τη Βουλή μετά τον προϋπολογισμό και να πάει σε πρόωρες εκλογές», με τον Αλέξη Τσίπρα να προσθέτει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν μπορεί να διασφαλίσει πλέον ένα προστατευτικό περιβάλλον».

Ερωτηθείς εάν θα κάνει πρόταση μομφής, είπε πως δεν το αποκλείει, αν και με αυτόν τον τρόπο δεν θα διαλευκάνει την υπόθεση, καθώς μόνο η ελληνική Δικαιοσύνη είναι αρμόδια γι’ αυτό.

Ανέφερε μάλιστα ότι ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί να το «βάλει στα πόδια» όπως έκανε πρόσφατα στη Βουλή, γιατί «δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε και το γεγονός ότι οι υπουργοί δεν αντιδρούν στο θέμα των υποκλοπών, θέτοντας το ερώτημα εάν το κάνουν για να μην χάσουν τη θέση τους ή γιατί εκβιάζονται από τις παρακολουθήσεις.

Επί της διαδικασίας, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, εάν ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του θα καταθέσει πρόταση μομφής, αμέσως διακόπτεται η συζήτηση επί του κρατικού Προϋπολογισμού για λίγη ώρα και ξεκινά η συζήτηση για 3 ημέρες επί της προτάσεως δυσπιστίας.

Στο υποθετικό σενάριο που κατατεθεί η πρόταση μομφής, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα η Ολομέλεια της Βουλής θα συνεδριάζει επί αυτής, για να συνεχιστεί η συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού την Τρίτη με την ψήφισή του.

Σ.Σ. Fimotro: Επιβεβαιώνεται τελικά ότι ο καλύτερος σύμμαχος της ΝΔ είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι εξηγείται η ανθεκτικότητά της στις δημοσκοπήσεις και η πολύ πιθανή επανεκλογή της και μάλιστα με αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα