Νέα έξοδο στις αγορές ετοιμάζει η Ελλάδα

από fimotro

Τον δρόμο για την έξοδο του ελληνικού Δημοσίου στις αγορές εντός του μήνα «στρώνουν» οι θεσμικοί επενδυτές. Οι συνθήκες είναι αρκετά ευνοϊκές παρά την υπερπροσφορά τίτλων που παρατηρείται από όλες τις χώρες της ευρωζώνης γεγονός που δημιουργεί κάποια πίεση στο ελληνικό Δημόσιο να ακολουθήσει, καθώς ήδη οι αποδόσεις των μακροπρόθεσμων ομολόγων έχουν αρχίσει να κινούνται ανοδικά. Ενδεικτικά, η απόδοση του ελληνικού 20ετούς ομολόγου με το οποίο σύμφωνα με την Citigroup το ελληνικό Δημόσιο προβλέπεται να κάνει «ποδαρικό» στις αγορές εντός του Ιανουαρίου, έχει φθάσει το 1,02% από 0,91% που κυμαίνονταν πριν μία εβδομάδα. Ανοδικά κινείται και η απόδοση του 15ετούς ομολόγου η οποία πλέον κυμαίνεται στο 0,917%.

Πάντως, η Citi εκτιμά, ότι αυτόν τον μήνα η Ελλάδα θα επιχειρήσει την πρώτη της έξοδο στις αγορές με ένα νέο 20ετές ομόλογο προκειμένου ν΄αντλήσει 2,5 δισ. ευρώ. Η διεθνής επενδυτική τράπεζα τοποθετεί τα ελληνικά ομόλογα -παρόλο που δεν βρίσκονται σε επενδυτική βαθμίδα- στα πλέον εμπορεύσιμα, συστήνοντας μάλιστα στους επενδυτές την αγορά 5ετών ομολόγων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα