Νέα έρευνα: Έτσι εξαπλώνεται ο κορονοϊός σε όλο το σώμα

από fimotro

Τα ευρήματα βασίζονται σε θανατηφόρες περιπτώσεις

Μέσα σε μέρες εξαπλώνεται ο κορoνοϊός από τους αεραγωγούς στην καρδιά, τον εγκέφαλο και σχεδόν σε κάθε όργανο στο σώμα, όπου μπορεί να επιμένει για μήνες, σύμφωνα με μελέτη.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, στην πιο ολοκληρωμένη ανάλυση μέχρι σήμερα για την κατανομή και την επιμονή του ιού στο σώμα και τον εγκέφαλο, επιστήμονες στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ δήλωσαν πως βρήκαν ότι μπορεί να αναπαραχθεί στα ανθρώπινα κύτταρα πολύ πέρα από την αναπνευστική οδό.

Τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι η καθυστερημένη απομάκρυνση του ιού από τον ανθρώπινο οργανισμό είναι αυτή που πιθανώς συμβάλλει στα επίμονα συμπτώματα σε αυτούς που πάσχουν από μακρά Covid.

Τα ευρήματα δεν έχουν ακόμη εξεταστεί από ανεξάρτητους επιστήμονες και βασίζονται κυρίως σε δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από θανατηφόρες περιπτώσεις Covid, όχι από ασθενείς με μακρά Covid.

«Πρόκειται για εξαιρετικά σημαντικό έργο», δήλωσε ο Ziyad Al-Aly, διευθυντής του κέντρου κλινικής επιδημιολογίας στο Veterans Affairs Health Care System στο Μιζούρι, ο οποίος έχει ηγηθεί χωριστών μελετών σχετικά με τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της Covid-19. «Εδώ και πολύ καιρό, αναρωτιόμαστε γιατί η Covid φαίνεται να επηρεάζει τόσα πολλά συστήματα οργάνων. Αυτό το έγγραφο ρίχνει λίγο φως και μπορεί να βοηθήσει να εξηγήσει γιατί η μακρά Covid μπορεί να εμφανιστεί ακόμη και σε άτομα που είχαν ήπια ή ασυμπτωματική νόσο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα