Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία στρέφεται κατά του Αλέξη Τσίπρα για τη σιωπή του σχετικά με το νέο επεισόδιο της «Πολλακιάδας». «Ο κ. Πολάκης είναι η άλλη όψη του κ. Τσίπρα», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία.

Υπενθυμίζεται πως ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε περήφανα ωμή του παρέμβαση στο έργο της αστυνομίας, μέσω ανάρτησής του στο Facebook. Ο Παύλος Πολάκης, σύμφωνα με τα όσα λέει, χρησιμοποίησε τη βουλευτική του ιδιότητα προκειμένου να ακυρώσει πρόστιμο για παράβαση των υγειονομικών μέτρων σε ταβέρνα στο Μοσχάτο.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Παρά τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την παρέμβαση του κ. Πολάκη ο οποίος χρησιμοποιώντας τη βουλευτική του ιδιότητα απαίτησε από αστυνομικό να μην καταγράψει παράβαση που διαπίστωσε, απειλώντας τον μάλιστα “να δεις που θα σε στείλω”, ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να τηρεί σιγή.

Είναι απαράδεκτο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δια της σιωπής του, να καλύπτει την ανεπίτρεπτη σε δημοκρατική χώρα παρέμβαση βουλευτή του που ζητούσε από πρόσωπο επιφορτισμένο με την εφαρμογή του νόμου, να παραβεί τα καθήκοντά του. Δείχνει για άλλη μια φορά το πώς αντιλαμβάνεται τη λειτουργία της πολιτείας και του κράτους δικαίου. Προφανώς, αυτά που τους συνδέουν με τον συνεργάτη και φίλο του είναι τόσα πολλά ώστε όλοι αντιλαμβάνονται πλέον ότι ο κ. Πολάκης είναι η άλλη όψη του κ. Τσίπρα».

Παύλος Πολάκης: Οργισμένη ανακοίνωση από την Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων

Εν τω μεταξύ, την οργή του νομικού κόσμου προκάλεσαν οι δηλώσεις του Παύλου Πολάκη για δημιουργία μίας δεύτερης σχολής δικαστών, αλλαγές στο δικαστικό σώμα και εθελούσια έξοδο εν ενεργεία δικαστών.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στους δικαστές με αφορμή την κλήση σε απολογία του Κώστα Βαξεβάνη για την υπόθεση Novartis, μιλώντας για νέα σχολή δικαστών και εθελούσιας εξόδου για όσους έχουν κλείσει τα 58 έτη.

«Δημιουργία δεύτερης Σχολής Δικαστών, γιατί πρέπει να ανανεωθεί το Σώμα. Και θα μπορούσαμε να σκεφτούμε και ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου γι’ αυτούς που είναι πάνω από 58, 59, 60 ετών».

Η τοποθέτηση Πολάκη προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

«Οι χθεσινές αναφορές του βουλευτή κ. Παύλου Πολάκη (…) αμφισβητούν με τρόπο απαράδεκτο και αθεμελίωτο την ικανότητα και την επάρκεια των Δικαστικών Λειτουργών να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και συνιστά δήλωση προθέσεων για τη δημιουργία ενός νέου Δικαστικού Σώματος εξαρτημένου από πολιτικές επιδιώξεις».

Ο Παύλος Πολάκης αναφερόμενος στον θεσμό της δικαιοσύνης επανέλαβε τις γνώριμες πλέον θέσεις του για τους αρμούς της εξουσίας με αναφορές σε χορούς συρτούς και πεντοζάλη.

«Επειδή την άλλη πρέπει να είναι αλλιώς, για να είναι αλλιώς πρέπει να αλλάξουμε σκοπό. Ο σκοπός αλλιώς αντί να είναι σιγανός συρτός πρέπει να γίνει μαλεβιζιώτης ή πεντοζάλης».

«Τα δομικά και μόνιμα πλέον προβλήματα της Δικαιοσύνης οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην απροθυμία της εκτελεστικής εξουσίας να αυξήσει τα ελλιπή κονδύλια του προϋπολογισμού για την χρηματοδότησή της. Η εύκολη διέξοδος είναι η απόσειση των ευθυνών και η απόδοσή τους σε Δικαστές και Εισαγγελείς οι οποίοι έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια των ανθρώπινων αντοχών», αναφέρεται στην ανακοίνωση των δικαστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα