Νέα αναβολή για την επιδότηση καυσίμων – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

από fimotro

Η νέα ημερομηνία είναι η Τρίτη 26 Απριλίου

Παρά τις προσπάθειες του αρμοδίου υπουργείου να προλάβει την επιδότηση καυσίμων από τη Μεγάλη Πέμπτη, η ημερομηνία φαίνεται πως «ξεκλείδωσε», με τους εκδρομείς του Πάσχα να μην προλαβαίνουν την ενίσχυση αυτή.

Υπενθυμίζεται πως, η ειδική πλατφόρμα του gov.gr για το επίδομα καυσίμων επρόκειτο να ανοίξει για τις αιτήσεις των δικαιούχων την περασμένη Παρασκευή, όμως λόγω τεχνικών ζητημάτων τέθηκε ως επόμενη ημερομηνία η Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου. Ούτε αυτό όμως κατέστη δυνατό, με την επιδότηση για τα καύσιμα να προγραμματίζεται για μετά το Πάσχα.

Ως νέα ημερομηνία – στόχος τέθηκε η ερχόμενη Τρίτη 26 του μήνα. Με την υποβολή της αίτησης η εκταμίευση των χρημάτων θα γίνεται άμεσα.

Τα 4 κριτήρια για να πάρετε επίδομα βενζίνης

Για να κάνει κάποιος αίτηση για το έκτακτο επίδομα για τα καύσιμα απαιτούνται τέσσερις προϋποθέσεις:

  • Να έχει στην κατοχή του όχημα, μοτοσικλέτα ή μοτοποδήλατο κατά πλήρη κυριότητα συγκυριότητα ή leasing
  • Το όχημα θα πρέπει να βρίσκεται σε κυκλοφορία
  • Το όχημα θα πρέπει να είναι ασφαλισμένο
  • Να μην έχει οφειλές για τέλη κυκλοφορίας

Ποια η διαδικασία

Τα 3 βήματα για την επιταγή καυσίμου

Βήμα 1ο: Ο ενδιαφερόμενος μπαίνει με τους κωδικούς του στο Taxisnet στην πλατφόρμα gov.gr και χωρίς να έχει την υποχρέωση να υποβάλει δικαιολογητικά ή αποδείξεις, δηλώνει το όχημα για το οποίο αιτείται επιδότηση, τον αριθμό του κινητού του, τη διεύθυνση e-mail του και το IBAN του τραπεζικού του λογαριασμού κατά το πρότυπο που είχε εφαρμοστεί στη χορήγηση του freedom pass.

Βήμα 2ο: Διενεργείται η διασταύρωση των στοιχείων και οι αιτούντες λαμβάνουν SMS και e-mail για την ενεργοποίηση της κάρτας και τις οδηγίες χρήσης της.

Βήμα 3ο: Η άυλη κάρτα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού (smartphone) και χρησιμοποιείται για ηλεκτρονικές συναλλαγές και ανέπαφα σε όλες τις συναλλαγές με τερματικά POS. Δεδομένου ότι είναι προπληρωμένη και όχι πιστωτική, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πρατήρια με το σήμα της MasterCard

Τι ποσό θα πάρει κάθε δικαιούχος της επιταγής καυσίμου

Η επιδότηση αφορά σε 60 λίτρα καυσίμων για κάθε έναν από τους τρείς μήνες, Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιος και ισούται 0,22 ευρώ/λίτρο.

Έτσι για το εν λόγω τρίμηνο η επιδότηση διαμορφώνεται συνολικά στα 40 ευρώ, για τους νησιώτες όμως ανεβαίνει στα 50 ευρώ καθώς η ενίσχυση στα νησιά είναι 0,28 ευρώ/λίτρο.

Για τα δίκυκλα το ποσό της επιδότησης 30 ευρώ στο τρίμηνο και στα 35 ευρώ για τις νησιωτικές περιοχές. Για την επιδότηση της βενζίνης αν η τιμή είναι στα 2,10 ευρώ/λίτρο για τα πρώτα 60 λίτρα η τιμή μετά την επιδότηση μειώνεται στα 1,88 ευρώ το λίτρο.

Οι πολίτες αποκτούν το δικαίωμα να εξαργυρώσουν μέσω ψηφιακής χρεωστικής κάρτας τα ποσά που θα λάβουν ως ενίσχυση για την προμήθεια καυσίμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα