Νέα αναβάθμιση της Κυπριακής οικονομίας

από fimotro

Ο οίκος DBRS απονέμει τα εύσημα στην Κύπρο για την σημαντική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων

Σε ΒΒΒ (χαμηλό) από ΒΒ αναβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Κύπρου ο οίκος DBRS, θέτοντας σταθερό outlook από θετικό.

Ο οίκος επισημαίνει ότι η αναβάθμιση οφείλεται στη σημαντική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων τους τελευταίους μήνες, μετά τις ενισχυμένες προσπάθειες της κυβέρνησης και των κυπριακών τραπεζών.

Η τακτική ρευστοποίηση της Συνεργατικής Τράπεζας και οι πωλήσεις NPLs από τις κυπριακές τράπεζες συνδυαστικά έχουν μειώσει το βάρος των κόκκινων δανείων σχεδόν στο μισό εντός του 2018, επισημαίνει.

Παρά το γεγονός ότι τα NPLs παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, η μείωσή τους αλλά και η ενίσχυση του νομικού πλαισίου έχουν μειώσει τα ρίσκα στην οικονομική σταθερότητα.

Επίσης, η αναβάθμιση οφείλεται και στις ισχυρές επιδόσεις της κυπριακής οικονομίας, η οποία αναμένεται να «τρέξει» με ρυθμό 4% φέτος, μετά από άνοδο 4,2% το 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα