Νέα αυτοκτονία ΣΥΡΙΖΑ: Τώρα του φταίει το ΑΠΕ

από fimotro

Στο ίδιο κλίμα αντιπολίτευσης κινείται πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτοκτονικές διαθέσεις κατέθεσε ερώτηση για το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων προς τον Γιάννη Οικονόμου, στη Βουλή, δύο τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, ο τομεάρχης ψηφιακής διακυβέρνησης, Μάριος Κάτσης, και η αναπληρώτρια τομεάρχης ενημέρωσης και επικοινωνίας, Νατάσα Γκαρά, έκαναν λόγο για «συνεχιζόμενη υποβάθμιση και απαξίωση αλλά και καθεστώς αναξιοκρατίας και κομματοκρατίας που έχει επιβληθεί από την κυβέρνηση στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων».

Ο κ. Κάτσης και η κ. Γκαρά υποστηρίζουν ότι «μέσω συγκεκριμένων τροποποιήσεων στο καταστατικό του ΑΠΕ επιχειρείται η πλήρης χειραγώγηση και ο ασφυκτικός έλεγχος του ΑΠΕ-ΜΠΕ, με την έγκριση του πρωθυπουργού». Εκτιμούν, ακόμη, ότι «με τις επιχειρούμενες αλλαγές υποβαθμίζεται η παρουσία του Πρακτορείου σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, ανοίγει η “πόρτα” για αθρόες φωτογραφικές προσλήψεις σε θέσεις ευθύνης αλλά και για “γαλάζια” golden boys τα οποία προβλέπεται να προσληφθούν χωρίς καθορισμένο αντικείμενο εργασίας». Κλείνοντας ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Αν. Τομεάρχης Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνουν στον αρμόδιο υπουργό τα εξής ερωτήματα:

Θα καταψηφίσει η κυβέρνηση στην Γενική Συνέλευση ως μέτοχος τις αντιθεσμικές μεθοδεύσεις τροποποίησης του καταστατικού που επιχειρεί η διοίκηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ;

Θα ζητήσει την παραίτηση του προέδρου και γενικού διευθυντή του ΑΠΕ, Αιμίλιου Περδικάρη;
Θα στηρίξει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για αποκομματικοποίηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ με διοίκηση που θα επιλέγεται αξιοκρατικά από τη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, καθώς και το τέλος των golden boys και τον φωτογραφικό διορισμό λίγων και εκλεκτών;»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα