ΝΔ: Παγιδευμένοι στις ιδεοληψίες οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ

από fimotro

Με σαφείς αιχμές για πολύμηνη ιδεοληπτική συμπεριφορά από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση τη συμφωνίας Κράτους – Εκκλησίας.

Υπενθυμίζει ότι νομοθετικές πρωτοβουλίες πρότεινε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας «ήδη από το 2013, με τη σύσταση κοινής εταιρείας Κράτους-Εκκλησίας για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, την υλοποίηση των οποίων είχε ματαιώσει για ιδεοληπτικούς λόγους ο ΣΥΡΙΖΑ».

Στο πλαίσιο αυτό η ΝΔ τονίζει ότι τα εκκρεμή ζητήματα ανάμεσα στις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας μπορούν να ρυθμιστούν με νομοθετικές πρωτοβουλίες και δεν απαιτούνται συνταγματικές προβλέψεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει την ικανοποίησή της για την καθυστερημένη υιοθέτηση της πάγιας θέσης της από τον ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας. Σήμερα απεδείχθη περίτρανα ότι τα εκκρεμή ζητήματα στις σχέσεις των δύο πλευρών δεν χρήζουν συνταγματικής αναθεώρησης, αλλά μπορούν κάλλιστα να ρυθμιστούν με νομοθετικές πρωτοβουλίες. Πρωτοβουλίες τις οποίες, υπενθυμίζεται, ότι είχε λάβει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήδη από το 2013, με τη σύσταση κοινής εταιρείας Κράτους-Εκκλησίας για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, την υλοποίηση των οποίων είχε ματαιώσει για ιδεοληπτικούς λόγους ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, εύχεται η συμφωνία που ανακοινώθηκε σήμερα να αποβεί ουσιαστικά επωφελής για την Πολιτεία και την Εκκλησία και να μην εξαντληθεί σε μια κατ’ επίφαση αποσύνδεση της μισθοδοσίας των κληρικών από το Κράτος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα