Ναυαγεί το ντιμπέιτ με Τσίπρα – Μητσοτάκη

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Διαφωνούν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ στο τρόπο διεξαγωγής

Δεν φαίνεται να έχει πολλές πιθανότητες η διεξαγωγή ντιμπέιτ μεταξύ του Α. Τσίπρα και του Κ. Μητσοτάκη πριν τις εθνικές εκλογές. Και ναυτό γιατί ξέσπασε νέα αντιπαράθεση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, με αιχμή τη διεξαγωγή ντιμπέιτ ανάμεσα τόσο σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς όσο και ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Το ντιμπέιτ, λοιπόν, των πολιτικών αρχηγών βρίσκεται στον αέρα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως επιμένει σε μια αντιπαράθεση τετ-α-τετ του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ η ΝΔ επιμένει στη θέση της ότι θα συμμετάσχει σε ντιμπέιτ μόνο με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

ΝΔ: Ζητάμε ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών

«H ΝΔ ζητά να πραγματοποιηθεί ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων του συνταγματικού τόξου, όπως αυτό που διεξάγεται πάντα πριν από τις εθνικές εκλογές», σχολιάζουν κύκλοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Και επ’ αυτού η ΝΔ αναμένει μια απάντηση από το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ντιμπέιτ ανάμεσα στους κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη δεν πρόκειται να γίνει», προσθέτουν πηγές της Πειραιώς.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ναι» σε ντιμπέιτ με όλους, θέλουμε και με Τσίπρα – Μητσοτάκη

Από την πλευρά τους, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις πληροφορίες που θέλουν το κόμμα να μην έχει απαντήσει καθαρά για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών, υπενθυμίζουν τις απαντήσεις σε συνεντεύξεις της Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και Υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου.

«Εμείς είμαστε ανοιχτοί για οποιοδήποτε ντιμπέιτ, προφανώς και θα προχωρήσουμε στο ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό, αλλά επιμένουμε ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα ντιμπέιτ μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών οι οποίοι διεκδικούν την πρωθυπουργία της χώρας, να ξεκαθαριστούν προγραμματικά ζητήματα και να φανεί το πόσο διαφορετικά είναι τα δύο πολιτικά σχέδια, το διλημματικό δηλαδή ζήτημα προκειμένου να λάβει και ο λαός τις καθαρές του αποφάσεις. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρύβεται κάποιος, εκτός εάν έχει κάποιο σχέδιο το οποίο δεν θέλει να μαρτυρήσει με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό», είχε δηλώσει την Πέμπτη η κυρία Αχτσιόγλου στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 247».

Επιπλέον, η Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της την Κυριακή στο ΑΠΕ είχε πει πως «η θέση ότι ένα ντιμπέιτ ανάμεσα στους δύο υποψήφιους πρωθυπουργούς αποτελεί επιλογή πόλωσης είναι κατά τη γνώμη μου μία αστεία δικαιολογία που μετέρχεται η ΝΔ για να αποφύγει την προγραμματική αντιπαράθεση. Όταν μάλιστα μία τέτοια συζήτηση χαρακτηρίζεται ως “rodeo”, τότε επιβεβαιώνεται ότι η ΝΔ όχι μόνο αποφεύγει αλλά μάλλον φοβάται την προγραμματική αντιπαράθεση. Αν τα παραπάνω δεν ισχύουν, δεν έχει κανένα λόγο ο κ. Μητσοτάκης να μην θέλει τη σύγκριση των προγραμμάτων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και την προγραμματική αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό.

Όσον αφορά στο ντιμπέιτ με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών προφανώς ο πρωθυπουργός θα προσέλθει και πιστεύω ότι η συζήτηση σε αυτό θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και ενδιαφέρουσα. Δεν νομίζω όμως ότι ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να κρυφτεί πίσω από αυτή την καθιερωμένη και καθόλα χρήσιμη διαδικασία, για να αποφύγει το debate με τον πρωθυπουργό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα