Το Ιράν δεν θα ανεχθεί την παρουσία «τρομοκρατών» κοντά στα βόρεια σύνορά του, προειδοποίησε ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί, τη στιγμή που πολλές χώρες ανησυχούν για την παρουσία τζιχαντιστών από τη Συρία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Είναι απαράδεκτο για μας το ότι ορισμένοι θέλουν να μεταφέρουν τρομοκράτες από τη Συρία και άλλες περιοχές προς ζώνες που βρίσκονται κοντά στα σύνορά μας», δήλωσε ο Χασάν Ροχανί κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Το Ιράν, το οποίο διατηρεί καλές σχέσεις τόσο με την Αρμενία όσο και με το Αζερμπαϊτζάν, έχει καλέσει τις δύο χώρες να σταματήσουν τις εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και έχει προσφέρει τη μεσολάβησή του.

Η κατοχή στο Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν είναι αποδεκτή

Ο Ιρανός πρόεδρος επανέλαβε την επίσημη γραμμή του Ιράν, σύμφωνα με την οποία «η κατοχή δεν είναι σε καμία περίπτωση αποδεκτή» και ότι «όλοι» οφείλουν «να αποδεχθούν την πραγματικότητα και να σεβαστούν την εδαφική ακεραιότητα των χωρών», ενώ επιτίμησε όσους «από τη μία ή την άλλη πλευρά ρίχνουν λάδι στη φωτιά».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κατήγγειλε πρόσφατα την ανάπτυξη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ «Σύρων μαχητών-μελών τζιχαντιστικών ομάδων», οι οποίοι έχουν περάσει μέσω της Τουρκίας, σύμφωνα με τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες.

Η Αγκυρα έχει κατηγορηθεί και από την Αρμενία και τη Ρωσία για την αποστολή στο Ναγκόρνο Καραμπάχ μισθοφόρων ή ξένων μαχητών που προέρχονται από τη Συρία ή τη Λιβύη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα