Να διώξει Παπαδημούλη-Παππά θα ήθελε ο Τσίπρας

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Αλλά δεν μπορεί να το κάνει για να μην φανεί ότι σύρεται από την κυβέρνηση και τις αποκαλύψεις

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα της κυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις Μιωνή, την ίδια στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας είναι ιδιαίτερα προβληματισμένους με τις περιπτώσεις του Παπαδημούλη και του Παππά, τους οποίους εάν μπορούσε θα τους διέγραφε με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά δεν θέλει να φαίνεται ότι σύρεται από τις εξελίξεις και την κυβέρνηση ειδικότερα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας προσέφερε… μισή στήριξη στον Νίκο Παππά από το Μεσολόγγι γιατί δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά. Από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου, το δίλημμα που τίθεται τις τελευταίες ώρες προς τον Αλέξη Τσίπρα είναι είτε απομακρύνει τον στενό συνεργάτη του είτε μπαίνει ο ίδιος στο κάδρο όσων καταγγέλλονται περί παρακρατικών πρακτικών επί διακυβέρνησής του.

Ο Τσίπρας πάντως έχει θέμα. Την στιγμή που φαινόταν ότι θα άλλαξε ως ένα βαθμό την ατζέντα και θα προχωρούσε σε εσωκομματικές αλλαγές, ήρθαν οι αποκαλύψεις για τον Παπαδημούλη και τον Παππά για να πάνε τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα πιο πίσω και να του δημιουργήσουν ένα ακόμα πολιτικό πονοκέφαλο.

Κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία έχουν εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, με αποκορύφωμα την δήλωση του Στέλιου Πέτσα, που ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να αποπέμψει τον στενό συνεργάτη του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

«Εικοσιτέσσερις ώρες μετά την αποκάλυψη για τις μεθοδεύσεις ενός αδίστακτου παρακράτους επί των ημερών της διακυβέρνησής του, ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να σιωπά. Τα ερωτήματα όμως είναι αμείλικτα. Γνώριζε την ύπαρξη του παρακράτους ο κ. Τσίπρας; Αν ναι, τι έκανε για αυτό;

» Ενημερώθηκε από τον κ. Παππά, τότε Υπουργό Επικρατείας της Κυβέρνησής του και πιο στενό του συνεργάτη; Σε κάθε περίπτωση, ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στους κανόνες της Δημοκρατίας, οφείλει να διαγράψει άμεσα τον κ. Παππά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει εξηγήσεις στον Ελληνικό λαό» δήλωσε χθες το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε χθες από το Μεσολόγγι, όπου βρισκόταν. Από τον Κήπο των Ηρώων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε καμία αναφορά στο όνομα του πρώην υπουργού του και στενού συνεργάτη του, ούτε αναφέρθηκε στην ουσία του θέματος, παρά μόνο επιτέθηκε στην κυβέρνηση ότι προσπαθεί να κρύψει την οικονομική ύφεση με πρακτόρικες και μαφιόζικες πρακτικές.

« Ο πρωθυπουργός βλέποντας αυτή την εξέλιξη προφανώς και θέλει να στρέψει την ατζέντα αλλού. Ανασύρει από το συρτάρι πρακτικές πρακτόρικες, μαφιόζικες, μια σκανδαλολογία ανύπαρκτων σκανδάλων, για να κρύψει το ένα και μοναδικό σκάνδαλο. Το μεγάλο σκάνδαλο στη χώρα είναι ότι παρέλαβε 37 δισεκατομμύρια ευρώ από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στα δημόσια Ταμεία και έχει οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε μια εφιαλτική προοπτική.

» Σπαταλάει τα χρήματα αυτά χωρίς όμως να στηρίζει ούτε τους εργαζόμενους, ούτε τους επιχειρηματίες, ούτε τους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας. Αυτό είναι το μεγάλο σκάνδαλο. Και σε αυτό το μεγάλο σκάνδαλο που αφορά τη ζωή, το αύριο, την προοπτική της μεγάλης πλειοψηφίας των ελληνίδων και των Ελλήνων θα κληθεί να δώσει απαντήσεις».

«Πετάει την μπάλα στην εξέδρα»

Η δήλωση Τσίπρα έφερε ακόμη πιο οξεία αντίδραση από την κυβέρνηση. «Ο κ. Τσίπρας αντί να απαντήσει επί της ουσίας και να αποβάλει τον κ. Παππά, πέταξε την μπάλα στην εξέδρα. Ας μην έχει όμως αυταπάτες. Έχει μόνο δύο επιλογές. Είτε θα διαγράψει τον κ. Παππά, είτε θα αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους.
Περιμένουμε την απάντησή του. Το θέμα δεν κλείνει. Θα θέτουμε συνεχώς τον κ. Τσίπρα προ των ευθυνών του» ήταν η δεύτερη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου μέσα στην ίδια ημέρα.

Ο Νίκος Παππάς στο Mega

Ο Νίκος Παππάς που στο ηχητικό του Σάμπυ Μιωνή ακούγεται να λέει ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έχει το δική του ατζέντα και ότι κάποιοι «έβγαλαν λεφτά, πολλά λεφτά» εμφανίστηκε χθες στο Mega.

Εκεί, παραδέχθηκε ότι αυτός συνομιλούσε με τον Σ. Μιωνή, αλλά επανέλαβε ότι όταν αναφερόταν σε «λεφτά» δεν εννοούσε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αλλά τον ίδιο τον επιχειρηματία με τον οποίο συνομιλούσε. Παράλληλα, επισήμανε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν γνώριζε για τη συνάντηση αυτή και δεν είχε λόγο να την γνωρίζει. Είπε επίσης ότι κανένα θεσμικό ατόπημα δεν υπάρχει.

«Είναι η δική μου φωνή στο ηχητικό» ξεκαθάρισε ο κ. Παππάς ο οποίος όπως δήλωσε, «όταν μιλούσα για λεφτά αναφερόμουν σε εκείνα του Μιωνή και στις δικές του επιχειρήσεις με τον κ. Παπασταύρου».

«Κομμάτια αυτής της δραστηριότητας ήρθαν στο φως της δημοσιότητας πολύ πρόσφατα, αναφέρομαι στα 2,6 εκατ. ευρώ που είχε παρέμβει ο κ. Σαμαράς το 2013» είπε.

Αναφορικά με στις «κατασκευασμένες συνομιλίες», όπως τις χαρακτήρισε τόνισε:

«Είναι προφανές ότι η συνομιλία έχει προηγούμενο κομμάτι και επόμενο, έχει ακόμα αποσιωπητικά και από εκεί ξεκινά ένα γαϊτανάκι. Ο κ. Μιωνής ηχογραφούσε αυτή τη συνομιλία και προσπαθούσε να εκμαιεύσει πράγματα από μένα. Αυτό που έχει αποδειχθεί είναι ότι εννοούσα τις δικές του επαγγελματικές δραστηριότητες. Απασχολούσε καιρό τις Αρχές, είχε εκκρεμότητες με την ελληνική δικαιοσύνη».

«Γιατί δεν ζητούν την δικαστική συνδρομή από τον Παναμά, για να δούμε ποιο είναι αυτό το έμβασμα;», αναρωτήθηκε.

Είπε πως εξήγησε στον κ. Μιωνή πως «αν η δική σου επιχειρηματική ατζέντα είναι ενάντια στα συμφέροντα της χώρας, θα μας βρεις απέναντι. Ο ίδιος είχε εκκρεμότητες με τις φορολογικές Αρχές, έχει πέσει σε αντιφάσεις…»

«Για την ατζέντα μιλώ για τον οποιονδήποτε» σημειώνει, ερωτηθείς γιατί δεν απευθύνεται στον κ. Μιωνή σε β’ ενικό πρόσωπο.

Επιπλέον, ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι όταν μιλούσε για «μαγαζάκι» αναφερόταν στον Σάμπυ Μιωνή, τις δικές του επιχειρήσεις και τα χρήματα που έβγαζε. «Το μαγαζί του κ. Μιωνή, είναι ένας άνθρωπος που διαχειρίστηκε τη μεγάλη πλειοψηφία των χρημάτων της λίστας Λανγκάρτ»

Η αναφορά στην Μαρέβα Μητσοτάκη:

«Η κυρία Μητσοτάκη ήταν μονίμως στην ατζέντα της συζήτησης με τον κ. Μιωνή. Μου εξηγούσε ότι ο κ. Παπασταύρου έχει μια εγγύτητα με την κ. Μαρέβα που θα τον απέτρεπε ό,τι κι αν έβλεπε να τα βγάλει προς τα έξω. Γιατί έχει μπει στη δημόσια πολιτική συζήτηση ο κ. Μιωνής, διότι ήρθε και κατέθεσε στην προανακριτική για την Novartis».

«Μου ζητά να τον κάνω πρόξενο της Ελλάδας στο Ισραήλ. Εξηγεί ότι έχει πληρώσει μεγάλα ποσά… Ο μόνος λόγος που υπήρξε η δική μας παρουσία στην υπόθεση, είναι η παράκληση από το κράτος του Ισραήλ. Αποδεικνύεται, όμως, ότι στο παρελθόν έχουν γίνει διαμεσολαβήσεις, όπως αυτή του κ. Σαμαρά το 2013, που κουμπώνει με το έμβασμα των 2,6 εκατ. ευρώ. Υπάρχει ένας πρωθυπουργός που ζητά από εκδότη να μην ενοχλεί τον Παπασταύρου και τον Μιωνή, επειδή έχουν βοηθήσει τη ΝΔ, κι αποδεικνύεται ότι υπάρχει έμβασμα 2,6 εκατομμυρίων ευρώ».

Ερωτηθείς αν είχε λάβει κάποια εντολή, γι’ αυτή τη συνάντηση με τον κ. Μιωνή, τόνισε: «Ο μόνος λόγος ήταν η παραίνεση του κράτους του Ισραήλ. Σε καμία των περιπτώσεων δεν ασχοληθήκαμε, όπως ασχολήθηκε η ΝΔ το 2013. Ζήτησε να γίνει πρόξενος του Ισραήλ ώστε κανείς δικαστικός να μην μπορεί να τον ακουμπήσει. Στη συνάντηση υπήρχαν κάποια θέματα συζητήσεις, επέλεξε να δώσει κάποια κομμάτια στην δημοσιότητα».

«Αυτό που δεν έγινε είναι να ανακατευτούμε για να διασφαλίσουμε τις επιχειρηματικές δραστηριότητες επιχειρηματιών. Αυτό το έκανε ο Σαμαράς. Τον προκαλώ δημοσίως να βγει δημόσια να μιλήσει», τόνισε.

Για τον λόγο της συνάντησης: «Δεν υπήρχε περίπτωση να κάνουμε παρέμβαση στην ελληνική δικαιοσύνη, για να προστατέψουμε τα συμφέροντα του κ. Μιωνή. Δεν υπάρχει θεσμικό ατόπημα. Θεσμικό ατόπημα είναι να παίρνεις έναν εκδότη και να του λες ο τάδε μας έχει βοηθήσει, μην γράψεις κάτι γι αυτόν».

«Δεν γνώριζε ο Αλ.Τσίπρας»

Αν και αρχικά απέφυγε να απαντήσει ευθέως εάν ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε για τη συνάντηση, μετά από αλλεπάλληλες ερωτήσεις υποστήριξε ότι ο τότε πρωθυπουργός δεν γνώριζε για τη συγκεκριμένη συνάντηση με τον Μιωνή. «Ο πρωθυπουργός δεν ήξερε την εν λόγω συνάντηση»

Ο κ. Παππάς, ανέφερε μάλιστα ότι η συνάντηση ήταν πρωτοβουλία του κ. Μιωνή γιατί ήθελε να στήσει την ηχογράφηση. «Και οι άλλες συναντήσεις έγιναν κατόπιν δικής του επιμονής», προσθέτει. «Έγιναν διάφορες συναντήσεις, ο πρωθυπουργός δεν ενημερώνεται για κάθε μία ξεχωριστά.  Τον είχα συναντήσει και στο Μέγαρο Μαξίμου, αυτές οι συναντήσεις έγιναν κατόπιν επιμονής του κ. Μιωνή».

«Για να καταλάβει ο κόσμος σε ποιο περιβάλλον έγιναν αυτές οι αποκαλύψεις, είναι το περιβάλλον της πλήρους κατάρρευσεις του σκοπού της προανακριτικής επιτροπής. Εγώ κατέθεσα για τη διερεύνηση της Novartis».

«Για τη Novartis δεν στοιχειοθετήθηκε καμία σκευωρία. Ο μάρτυρας που εμφάνισαν, εμπλέκεται με μπίζνες με συνεργάτες του κ. Σαμαρά και του κ. Μητσοτάκη. Όταν συμβαίνει αυτό, ό,τι σχετίζεται με τους κυρίους αυτούς πηγαίνει στην επιτροπή».

«Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα… Να προχωρήσουν, να με παραπέμψουν κι εμένα. Να σταματήσει να κρύβεται η προσωποποίηση της πολιτικής δειλίας, ο κ. Αντώνης Σαμαράς» ανέφερε.

Η τηλεοπτική εμφάνιση του Νίκου Παππά έφερε την τρίτη παρέμβαση, αυτή την φορά από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας. «Ο κ. Παππάς με τη σημερινή θλιβερή τηλεοπτική εμφανισή του, μόνο για ένα πράγμα έπεισε: για την ενοχή του. Προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπάθησε να ‘πουλήσει’ φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Η μόνη αλήθεια που είπε ήταν ότι η φωνή είναι η δική του. Λέει ότι η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήματος του Ισραήλ. Το περιεχόμενο της συνομιλίας, όμως, άλλα λέει.

Τι σχέση έχει το υποτιθέμενο αίτημα του  Ισραήλ  με τον Παπαγγελόπουλο, την Τουλουπάκη, τα λεφτά,  τα ‘μαγαζιά’ και την στοχοποίηση της κας Μαρέβα Γκραμπόφκσι-Μητσοτάκη;

Ο κ. Παππάς είχε το θράσος να ισχυριστεί πως όταν έλεγε στον κ. Μιωνή πως «κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά» εννοούσε τον ίδιο τον κ. Μιωνή τον οποίο είχε μπροστά του. Αλλά του μιλούσε σε τρίτο πρόσωπο….

Όσο για το «μαγαζί»; Κατάπιε τη γλώσσα του ψελίζοντας κάτι ακαταλαβίστικα. Ο κ. Τσίπρας έχει μόνο δύο επιλογές. Είτε θα διαγράψει τον στενό συνεργάτη του  κ. Παππά, είτε θα αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα