Μύκονος: Δόθηκε εντολή για αναστολή άδειας λειτουργίας του Nammos

από fimotro

Η αναστολή άδειας λειτουργίας αφορά το σύνολο των οικονομικών δραστηριοτήτων όπου έχουν εντοπιστεί οι αυθαίρετες κατασκευές

Εντολή για την αναστολή άδειας λειτουργίας στις επιχειρήσεις «NAMMOS VILLAGE PROPERTY MANAGEMENT Α.Ε.», «NAMMOS WORLD ΙΚΕ», «MYCRE INVESTMENT ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ», «ΝΑΜΜΟS RESTAURANT BY THE SEA A.Ε.» στην περιοχή «Ψαρρού» της Μυκόνου, κατ΄εφαρμογή των κυρώσεων της παρ. 1 του άρθρου 271Α του ν. 5037/2023, για αυθαίρετες κατασκευές, αμελλητί και το αργότερο εντός 24ωρών, μέχρι αύριο 19 Μαΐου 2023, έδωσε ο γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Ευθύμιος Μπακογιάννης .

Σύμφωνα με το kathimnerini.gr, η εντολή απευθύνεται προς τις αρμόδιες αρχές (Δήμο, Περιφέρεια, Αστυνομία, υπουργεία Τουρισμού, Εσωτερικών και Οικονομικών) με κοινοποίηση στον εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου κ.Τσορμπατζόγλου.

Η αναστολή άδειας λειτουργίας αφορά το σύνολο των οικονομικών δραστηριοτήτων που ασκούνται στην περιοχή όπου έχουν εντοπιστεί οι αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετες αλλαγές χρήσης, είτε αυτές υφίστανται κατά τον χρόνο εντοπισμού των αυθαιρεσιών, είτε εκκινήσουν – γνωστοποιήσουν τη λειτουργία τους στην ίδια περιοχή μεταγενέστερα.

Ανοίγει ο δρόμος για κατεδαφίσεις στο Nammos

Από τη στιγμή που απορρίφθηκε από το Εφετείο Αθηνών η αίτηση αναστολής του Nammos, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, ανοίγει ο δρόμος για την κατεδάφιση των δύο κτιρίων (520 τ.μ. και 40 τ.μ.) τα οποία αποτύπωσαν στην αυτοψία τους οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος. Το επόμενο βήμα θα γίνει από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Επειτα από ασυνήθιστα μακρά καθυστέρηση (δύο εβδομάδων, όταν συνήθως τα δικαστήρια αποφαίνονται γι’ αυτές τις υποθέσεις εντός 2-3 ημερών, ενδεικτικό της δυσκολίας της υπόθεσης), το Εφετείο Αθηνών απέρριψε, το μεσημέρι της Πέμπτης, την αίτηση που είχαν υποβάλει οι εκπρόσωποι του Nammos για να ανασταλεί η κατεδάφιση μέχρι την εκδίκαση της κύριας προσφυγής τους. Οι Επιθεωρητές, στο πόρισμά τους, είχαν καταγράψει στο Nammos (βλ. «Κ» 22.4.23):

– Κατασκευή σε εξέλιξη διώροφου κτιρίου εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας Ψαρούς και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τη γραμμή αιγιαλού. Το κτίριο έχει επιφάνεια 520 τετραγωνικών μέτρων. Τμήματα του κτιρίου βρίσκονται εντός της ζώνης αιγιαλού και παραλίας.

– Κατασκευή σε εξέλιξη κτιρίου με χρήση τουαλέτας (39,55 τ.μ.) εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τη γραμμή αιγιαλού.

– Τοποθέτηση κοντέινερ 23,5 τ.μ. (χωρίς άδεια, που απαιτείται ανεξάρτητα με το αν αυτά δεν είναι μόνιμη κατασκευή) εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τον αιγιαλό.

– Τοποθέτηση τεσσάρων κυλινδρικών δεξαμενών ύψους 2,2 μέτρων και ακτίνας 0,5-1,7 μέτρων εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τον αιγιαλό.

Η πλευρά του Nammos είχε υποστηρίξει ότι τα δύο κτίρια (των 520 τ.μ. και 40 τ.μ.) είναι «τακτοποιημένα» στο παρελθόν (βλ. «Κ» 3.5.23) και ότι σε εξέλιξη ήταν όχι η ανέγερσή τους, αλλά οι ετήσιες εργασίες επισκευής πριν από το ξεκίνημα της σεζόν. Μάλιστα το Nammos είχε καταθέσει και έγγραφο από αστυνομικό που συνόδευε την αυτοψία των Επιθεωρητών, όπου ανέφερε ότι δεν βρίσκονταν σε εξέλιξη οικοδομικές εργασίες (βλ. «Κ» 13.5.23). Η εταιρεία κατέθεσε αίτηση συμμόρφωσης, όπως επιτρέπει ο νόμος, και απομάκρυνε μόνη της τις δεξαμενές και το κοντέινερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα