Μόσιαλος: Το lockdown θα πρέπει να έχει μικρή διάρκεια

από fimotro

Καλύτερα και περισσότερα στοιχεία, σαφή στρατηγική, αποφασιστικότητα, υπομονή και εύλογες παρεμβάσεις», αυτά χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τη ραγδαία επιδείνωση που έχει παρουσιάσει τα τελευταία 24ωρα η πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας, σύμφωνα με τον Ηλία Μόσιαλο.

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics ξεκαθάρισε παράλληλα, πως το επερχόμενο lockdown για τον κορονοϊό, εάν εφαρμοστεί, θα πρέπει να είναι μικρής διάρκειας.

Την ώρα που η χώρα πηγαίνει ολοταχώς προς ένα καθολικό lockdown για να αναχαιτιστεί η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, ο καθηγητής της πολιτικής της υγείας στο LSE, με ανάρτησή του στο Facebook, σημείωσε ότι ακόμα σημαντικότερο μέτρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι η μέτρηση των επιπτώσεων των παρεμβάσεων της πολιτείας. «Μόνο έτσι θα έχουμε έναν σωστό σχεδιασμό και θα μπορούμε να πάρουμε μέτρα έγκαιρα», τόνισε.

Ταυτόχρονα ο κ. Μόσιαλος τονίζει στην ανάρτησή του ότι «τα lockdown είναι τα δραστικότερα μέτρα περιορισμού της πανδημίας. Αλλά δεν πρέπει να υποτιμούμε τις ευρύτερες, κοινωνικές, ψυχολογικές και οικονομικές επιπτώσεις τους. Στις αρχές Απριλίου είχα τονίσει ότι το lockdown δεν πρέπει να κρατήσει πολύ (γιατί η Ελλάδα κινήθηκε γρήγορα στην επιβολή του) και παράλληλα πρότεινα την αναγκαιότητα ύπαρξης Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα