Μωραϊτάκης: Κοιτάμε τους αριθμούς για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους

από fimotro

Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που μπορεί να φέρει επενδύσεις στη χώρα και πως όσο έρχονται νέες επενδύσεις, η ανεργία θα μειώνεται και οι αποδοχές των εργαζομένων θα ανεβαίνουν δραστικά, σημειώνει σε συνέντευξή του στο Euro2day.gr ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Αθήνας.

Σημειώνει ότι η ΝΔ έχει κοστολογημένες και ρεαλιστικές προτάσεις ενώ αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πράξη, μοιράζει φτώχεια και μιζέρια, πασπαλισμένη με συγκυριακά επιδόματα και βολέματα ημετέρων.

Κύριε Μωραϊτάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τη Νέα Δημοκρατία ότι είναι το κόμμα των ελίτ που κοιτάζει μόνο τους αριθμούς και όχι τους ανθρώπους. Πώς το σχολιάζετε;

Η αλήθεια είναι ότι κοιτάζουμε και μετράμε τους αριθμούς επειδή ακριβώς θέλουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί το περιβόητο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» που θα εφάρμοζε στις πρώτες εκατό ημέρες της διακυβέρνησής του. Στη συνέχεια είχε μιλήσει για το «παράλληλο πρόγραμμα» και τόσα άλλα. Στην πράξη ωστόσο, όλες αυτές ήταν υποσχέσεις του αέρα. Αγνόησε τους αριθμούς, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να περικόψει κι άλλο τις συντάξεις, να υπερφορολογήσει τους πάντες, να φέρει τα capital controls, να διαλύσει τη ΔΕΗΔΕΗ +0,48%, να δεσμεύσει την περιουσία του ελληνικού λαού στο Υπερταμείο για 99 χρόνια.

Εμείς αντίθετα, έχουμε προχωρήσει σε κοστολογημένες και ρεαλιστικές προτάσεις, με βάση τις οποίες θα μειώσουμε τους φόρους, θα φέρουμε πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, θα νοιαστούμε για τους ασθενέστερους συμπολίτες μας και θα δημιουργήσουμε ένα κλίμα ασφάλειας στην ελληνική κοινωνία. Εμείς ως Νέα Δημοκρατία θα πατάξουμε την ανομία, θα αναβαθμίσουμε την παιδεία και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας προκειμένου τα παιδιά μας να αρχίσουν να επιστρέφουν από το εξωτερικό. Το λεγόμενο brain drain αποτελεί πληγή για τη χώρα, το μέγεθος της οποίας θα το διαπιστώσουμε ακόμη περισσότερο μετά από χρόνια.

Λένε ακόμη ότι η ΝΔ θα επιβάλλει συνθήκες υπερεργασίας και μισθούς πείνας.

Αυτά τα υποστηρίζουν άτομα που δεν γνωρίζουν το πώς δουλεύει η οικονομία. Πρώτα απ’ όλα έχουμε πει πως ο βασικός μισθός θα αυξάνεται σε διπλάσιο ποσοστό σε σχέση με το ΑΕΠ. Αλλά το θέμα δεν περιορίζεται εκεί. Η ουσία είναι ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που μπορεί να φέρει επενδύσεις στη χώρα και πως όσο έρχονται νέες επενδύσεις, η ανεργία θα μειώνεται και οι αποδοχές των εργαζομένων θα ανεβαίνουν δραστικά.

Δείτε για παράδειγμα τη Ρουμανία, που διαθέτει ένα ελκυστικό φορολογικό πλαίσιο. Οι μισθοί αυξάνονται με διψήφιο ποσοστό κάθε χρόνο και οι εργοδότες αγωνίζονται να κρατήσουν τους εργαζομένους τους, μήπως και πάνε στον ανταγωνισμό. Και από την πλευρά τους, καμιά επιχείρηση δεν φεύγει από τη χώρα, επειδή αυξάνεται η εγχώρια ζήτηση. Είναι όλοι –εργοδότες και εργαζόμενοι- ικανοποιημένοι.
Εμείς θέλουμε τον Έλληνα εργαζόμενο αξιοπρεπή, εξειδικευμένο, παραγωγικό και καλά αμειβόμενο. Θέλουμε νέους με καλές θέσεις εργασίας που να μπορούν να κάνουν οικογένειες (μεγάλο πρόβλημα το δημογραφικό…) ανοίγοντας το δικό τους σπιτικό.

Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πράξη, μοιράζει φτώχεια και μιζέρια, πασπαλισμένη με συγκυριακά επιδόματα και βολέματα ημετέρων.

Ένα τμήμα του προγράμματός σας βασίζεται στην παραδοχή ότι οι Ευρωπαίοι θα δεχτούν την πρότασή σας για μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα. Υπάρχουν πιθανότητες να το δεχτούν; Και γιατί δεν έχουν απαντήσει θετικά στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;

Οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν καλά το πόσο αντιαναπτυξιακή είναι η βαρύτατη φορολογία που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα και δεν είναι τυχαίο ότι στις δικές τους χώρες, δεν πράττουν αναλόγως.

Όμως, από τη δική μας πλευρά χρειάζεται να κάνουμε ορισμένα πράγματα.

Πρώτον, στις 8 Ιουλίου να προκύψει μια κυβέρνηση με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και με σημεία συνεννόησης με σημαντικό τμήμα της αντιπολίτευσης.

Δεύτερον, να είμαστε αξιόπιστοι σ’ αυτά που λέμε και να επιτυγχάνουμε τους στόχους μας.

Και τρίτον, να ενημερώσουν και να εξηγήσουν στους Ευρωπαίους δανειστές τις θέσεις μας, άνθρωποι με γνώσεις και εμπειρία. Ο ίδιος προσωπικά όταν είχα συναντήσει τον κ διευθύνοντα σύμβουλο του ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότατος ( esm) που μας δανείζει τα χρήματα στο γραφείο του και παρέθετα μια σειρά πειστικών επιχειρημάτων, μου είχε πει πως αυτά δεν του τα είχαν αναφέρει άλλοι αξιωματούχοι.

Ίσως γιατί δεν γνώριζαν επιχειρήματα από την αγορά και την πραγματική οικονομία. Χρειάζεται λοιπόν, ισχυρή κυβέρνηση, αξιοπιστία και επιλογή ικανών προσώπων.

Κύριε Μωραϊτάκη, πώς απαντάτε στην κατηγορία του ΣΥΡΙΖΑ ότι η ΝΔ έχει κρυφή ατζέντα και πως θέλει να ιδιωτικοποιήσει το ασφαλιστικό σύστημα;

Θέλω να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Το δικό μας πρόγραμμα δεν είναι τίποτε άλλο από αυτό που εφαρμόζεται στα πλείστα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Λέτε να είναι χαζοί όλοι οι Ευρωπαίοι και ξύπνιος να είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ;

Στο δικό μας πρόγραμμα, ο δεύτερος πυλώνας θα εξασφαλίζει στο σημερινό νέο άνθρωπο ότι οι ασφαλιστικές του εισφορές δεν θα πάνε χαμένες και πως η μελλοντική του σύνταξη δεν θα εξαρτάται από τις ορέξεις ενός μελλοντικού «νόμου Κατρούγκαλου», μετά από είκοσι ή τριάντα χρόνια. Άρα λοιπόν, ο εργαζόμενος θα έχει κίνητρο να καταβάλλει τις εισφορές του και όχι να εισφοροδιαφύγει.

Επίσης, ο ρόλος της κοινωνικής ασφάλισης θα διατηρηθεί, ενώ παράλληλα θα δώσουμε και φορολογικά κίνητρα προκειμένου -εθελοντικά- οι συμπολίτες μας να μπορούν να συνάπτουν συνταξιοδοτικά συμβόλαια στις ασφαλιστικές εταιρείες. Εμείς θέλουμε μια αξιοπρεπή ζωή για την τρίτη ηλικία, που τόσα πολλά προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο.

Αντίθετα, το υπάρχον ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας είναι άδικο και θνησιγενές. Όπως παραδέχονται όλοι, πρόκειται για ένα πρόσθετο βαρύ φορολογικό σύστημα, με λίγες και αβέβαιες παροχές στο μέλλον. Αυτό λοιπόν, θέλουμε να το αλλάξουμε. Τόσο απλό.

Κύριε Μωραϊτάκη εσείς γιατί αποφασίσατε να βάλετε υποψηφιότητα στις εκλογές; Γιατί πιστεύετε ότι οι πολίτες της Α’ εκλογικής περιφέρειας Αθηνών θα πρέπει να σας ψηφίσουν;

Κατεβαίνω μόνο για να προσφέρω στην πατρίδα μου και στους συμπολίτες μου. Έχω ανθρωποκεντρική προσέγγιση στα διάφορα θέματα. Έχω μια προϋπηρεσία πολλών δεκαετιών στον ιδιωτικό τομέα, δουλεύοντας σκληρά και κατά την ταπεινή μου γνώμη επιτυχημένα όπως λένε οι τρίτοι μεταξύ των οποίων ο τέως πρωθυπουργός κ.Σαμαράς , ο κ. Χαρδούβελης και άλλοι που με γνωρίζουν προσωπικά στη πράξη.

Είμαι αυτοδημιούργητος, δεν αποσκοπώ στο να αποκομίσω χρήματα, ούτε φυσικά στο να «χτίσω πολιτική καριέρα». Είμαι άνθρωπος των πρακτικών λύσεων με προσοχή πάντα στον άνθρωπο και τη λύση των προβλημάτων του και όχι του «μπαλκανιού» και των κοκορομαχιών στην τηλεόραση.

Έχω καταθέσει εμπεριστατωμένες προτάσεις όπως όλοι γνωρίζουν σε ζητήματα έξυπνης φορολόγησης, σε προτάσεις για την προσέλκυση επενδύσεων και κεφαλαίων στην Ελλάδα, σε λύσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Δεν περίμενα την προεκλογική περίοδο για να ευαισθητοποιηθώ σε θέματα που απασχολούν τους συμπολίτες μου.

Παράλληλα, έχω τη θέληση να συμβάλω σε κρίσιμα ζητήματα της κοινωνίας μας, όπως η ασφάλεια, η πάταξη της ανομίας και του παραεμπορίου, η μείωση των φόρων, η επιστροφή των παιδιών μας από το εξωτερικό, η αναβάθμιση της παιδείας μας, η καταπολέμηση της ανεργίας και η βελτίωση των συνθηκών υγείας.

Πιστεύω πως οι πολίτες θα πρέπει να μελετήσουν τα βιογραφικά σημειώματα όλων των υποψηφίων και να επιλέξουν τα καλύτερα. Σαν να επέλεγαν έναν υπάλληλο στην εταιρεία τους, ή ένα γιατρό για τη θεραπεία τους.

Με αυτά τα κριτήρια, ζητώ από τους πολίτες της Α’ Αθήνας τον έναν από τους τέσσερις σταυρούς που θα βάλουν στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο απαρτίζεται από άξιους συναγωνιστές/υποψηφίους βουλευτές.

Σ.Σ. Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στο euro2day.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα