Μονοθεματική αντιπολίτευση από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προεκλογική εργαλειοποίηση της τραγωδίας

από fimotro

Να εγκλωβίσει την έρευνα και κατ’ επέκταση τη δημόσια συζήτηση για τα αίτια και τις ευθύνες του δυστυχήματος στα Τέμπη από το 2019 και μετά, την ίδια ώρα που καταγγέλλει για συγκάλυψη την κυβέρνηση, επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου σε διευρυμένη σύνθεση, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε δύο κινήσεις εντός Βουλής, ενώ έχει αρνηθεί διά της σιωπής και την πρόταση του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, να ενημερώσει τον Τσίπρα, αλλά και την πρόταση της πλειοψηφίας για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με τη συμμετοχή των υπουργών Μεταφορών και της σημερινής και της προηγούμενης περιόδου.

Με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής μόνο με την παρουσία προσώπων της παρούσας κυβέρνησης, δείχνοντας ότι πραγματικός του στόχος δεν είναι η αναζήτηση της αλήθειας για την τραγωδία των Τεμπών και η διόρθωση των διαχρονικών προβλημάτων, αλλά να μην υπάρξει έρευνα και συζήτηση για τα πεπραγμένα της δικής του περιόδου. Ειδικότερα, η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά την κλήση του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κ. Καραμανλή, των υφυπουργών, Μ. Παπαδόπουλου και Γ. Καραγιάννη, του γ.γ. του υπουργείου, Ι. Ξιφαρά, του σημερινού υπουργού Εργασίας, Κ. Χατζηδάκη, ως πρώην υπουργού Μεταφορών, της παρούσας και προηγούμενης διοίκησης (σε περίπτωση που έχει αντικατασταθεί μετά το ατύχημα) των εταιριών ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και Hellenic Train, και των εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, της Πανελλήνιας Ενωσης Σταθμαρχών ΟΣΕ και των μηχανοδηγών του ΟΣΕ.

Την ίδια στιγμή, σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή και υπογράφει ολόκληρη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, προς τον Γ. Γεραπετρίτη, η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά να κατατεθούν στη Βουλή όλα τα έγγραφα των διαπραγματεύσεων μεταξύ του υπουργείου Μεταφορών και της Hellenic Train.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου δεν συζητήθηκε κανένα άλλο θέμα πλην των επόμενων βημάτων με επίκεντρο της τραγωδία των Τεμπών, η οποία έχει πλέον όχι απλά κεντρικό, αλλά σχεδόν αποκλειστικό χαρακτήρα στην αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ερώτηση για το αν ο κ. Τσίπρας σκέπτεται να ανακαλέσει την απόφασή του για τον αποκλεισμό του Παύλου Πολάκη από τα ψηφοδέλτια, κομματικές πηγές απάντησαν στον «Ελεύθερο Τύπο» πως δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα