Μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες στα γήπεδα από 15 Ιουλίου

από fimotro

Στο 85% η χωρητικότητα

Την καθιέρωση μιας διαβαθμισμένης κάλυψης σε χώρους ψυχαγωγικού χαρακτήρα εισηγείται η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη. Όπως ανακοίνωσε ειδικότερα, σε κλειστούς χώρους, όπως εστιατόρια κινηματογράφους, θέατρα αλλά και ανοιχτούς χώρους, θα υπάρχει διαβάθμιση, θα μπορούν να είναι είτε αμιγώς εμβολιασμένων είτε μεικτοί.

Στους αμιγείς θα μπορούν να είναι οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν αναρρώσει από τη νόσο το τελευταίο εξάμηνο.

Στους μεικτούς χώρους οι παραπάνω και όσοι έχουν κάνει τεστ και υπάρχει η προβλεπόμενη προστασία.

Κάθε επιχείρηση θα δηλώνει αν η εκμετάλλευση θα είναι αμιγής ή μικτή, θα επιλέξει αν θα δέχεται εμβολιασμένους ή νοσήσαντες ή αν θα δέχεται και τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης ανακοίνωσε πως από τις 15 Ιουλίου θα μπορούν ξανά οι φίλαθλοι να μπουν στα γήπεδα! Ποιες οι προϋποθέσεις.

Είσοδος στα γήπεδα

Τόσο τα ανοικτά όσο και τα κλειστά γήπεδα, πλέον, θα λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 85% της χωρητικότητάς τους.

Πρόσβαση όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία, δηλαδή έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο, και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους, ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι (6) μήνες.

Οι ανήλικοι προσέρχονται με δήλωση αρνητικού αποτελέσματος self test από τους γονείς τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα