Νέα σύσκεψη για να κλειδώσουν τα μέτρα ανακούφισης

Την διεξαγωγή συζήτησης στην Βουλή για τα θέματα Ενέργειας θα ζητήσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ.

Οριστικοποιείται το πακέτο μέτρων για το ρεύμα
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης πραγματοποιεί αλλεπάλληλες συσκέψεις για το πώς θα αντιμετωπιστεί η ακρίβεια στα τιμολόγια της ΔΕΗ και του φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώνουν κυβερνητικά στελέχη, ο στόχος είναι η τιμή του ρεύματος να φτάσει στα επίπεδα του 2020. Η κυβέρνηση ζητά ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για να τεθεί πλαφόν στην τιμή της ηλεκτρικής, ενέργειας, αλλά δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει ακόμα και αν η ένωση δεν έρθει σε συμφωνία.

Για το σχέδιο μείωσης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, που προετοιμάζει η κυβέρνηση σε καθημερινές συσκέψεις τοποθετήθηκε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας υπογραμμίζοντας ότι «οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον πρωθυπουργό όταν θα είναι όλα έτοιμα».

Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να περιμένουν τις Ευρωπαϊκές αποφάσεις γι’ αυτό γίνονται καθημερινά συσκέψεις προκειμένου το θέμα να αντιμετωπιστεί.

Ο υπουργός Ενέργειας χαρακτήρισε πάρα πολύ καλή τη δουλειά που έχει γίνει από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και επανέλαβε πως όπως έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός, όποια υπερκέρδη προκύψουν από τους παρόχους, θα επιστραφούν αμέσως στους καταναλωτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με τα νέα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση, θα συνεχιστεί η υπάρχουσα επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος με στόχο ο τελικός λογαριασμός για τα νοικοκυριά να πέσει σε επίπεδα 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα