Μητσοτάκης: Την Κυριακή η χώρα αλλάζει σελίδα!

από fimotro

Ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία ζήτησε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη μαζική κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο Θησείο. Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως δεν υπάρχουν περιθώρια χαμένης ψήφου, «ούτε για περιπέτειες και πειράματα για τα οποία θα μετανιώσουμε αύριο».

Αφού περιέγραψε τις δεσμεύσεις του για την επόμενη ημέρα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επιχείρησε να αποδομήσει και την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου. «Αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν τις ελπίδες του λαού, αποδείχθηκαν υπηρέτες μόνον του εαυτού τους.  Και δεν είναι τυχαίο ότι και η Εκκλησία καταδίκασε εκείνους που για λίγες ψήφους έφτασαν στο σημείο να εμπορεύονται ακόμη και τον Χριστό και την πατρίδα», είπε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε το ευρύ πατριωτικό ρεύμα όλων των Ελλήνων»

Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταγράψει μια μεγάλη νίκη στις εκλογές, χαιρετίζοντας τη μαζική συγκέντρωση στο Θησείο. «Το πάθος σας θερμαίνει ακόμη περισσότερο την αισιοδοξία ότι μεθαύριο η Ελλάδα σηκώνει ξανά ψηλά και υπερήφανα το κεφάλι. Σηκώνει, όμως, και τα μανίκια για να χτίσει ενωμένη το μέλλον της. Το μέλλον που μας αξίζει και μπορούμε να το πραγματώσουμε μαζί».

«Την Κυριακή ψηφίζουμε, την Δευτέρα γυρίζουμε σελίδα! Στις 7 Ιουλίου παίρνουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Στις 7 Ιουλίου ανατέλλει η φωτεινή Ελλάδα που αξίζουμε».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του στην προεδρία του κόμματος, και συγκεκριμένα στην στελεχιακή ανανέωση της ΝΔ: «Τον Ιανουάριο του 2016, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες με εμπιστεύτηκαν και με ανέδειξαν τότε αρχηγό αυτής της ιστορικής παράταξης.  Δεσμεύθηκα τότε να ενώσω, να μεγαλώσω και να ανανεώσω την παράταξή μας. Να την ξανακάνω την ισχυρότερη πολιτική δύναμη στη χώρα. Τήρησα την υπόσχεσή μου. Και έτσι, σήμερα, το κόμμα μας είναι ενωμένο όσο ποτέ. Αλλά και ανανεωμένο όσο ποτέ. Με στελέχη που συνδυάζουν πείρα και φρεσκάδα. Με νέους υποψήφιους, που πρωταγωνιστούν στη δουλειά, στην επιστήμη, στην κοινωνία».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως πλέον η ΝΔ δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη παράταξη της Ελλάδας, «αλλά το ευρύ πατριωτικό ρεύμα όλων των Ελλήνων». «Η παράταξη μας είναι έτοιμη Ξέρουμε το δρόμο, και ξέρουμε πως θα πάμε επιτέλους την Ελλάδα μπροστά. Ζητώ, λοιπόν, να μου δώσετε δύναμη να υπηρετήσω τον τόπο μου. Να ενώσω τους Έλληνες. Και να κυβερνήσω αποτελεσματικά. Με όπλο την αλήθεια και ένα τολμηρό, αλλά ρεαλιστικό σχέδιο. Το λέω και θα το κάνω», ανέφερε στη συνέχεια.

«Από την Κυριακή θα είμαι ο πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων», ανέφερε στη συνέχεια, τονίζοντας πως αναλαμβάνει αυτή τη δέσμευση «εδώ στο Θησείο –στην σκιά της Ακρόπολης. Δίπλα στην Αρχαία Αγορά και στην Πνύκα. Στον τόπο που γέννησε τη Δημοκρατία και αγκαλιάζει η Ιστορία. Γι’ αυτό και αποτελεί μια πρόσθετη δέσμευση κι ευθύνη».

Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα κυβερνητικά πεπραγμένα, εστιάζοντας ιδίως στο δημοψήφισμα και το τρίτο μνημόνιο:

  • «Σαν σήμερα, το 2015, με κλειστές τις τράπεζες και με το φόβο να σκεπάζει τα πάντα, η χώρα οδηγούνταν σ’ ένα δημοψήφισμα διχασμού και εξαπάτησης.  Σε ένα δημοψήφισμα που έφερε ένα 3ο βαρύ μνημόνιο. Με κόστος 100 δισεκατομμύρια, 29 νέους φόρους και 17 μειώσεις συντάξεων και μισθών.
  • Σαν σήμερα, το 2016, ψήφιζαν την απλή αναλογική για να εκβιάζουν με αλλεπάλληλες περιπέτειες τη χώρα.
  • Σαν σήμερα, το 2017, οι κατασχέσεις έφταναν ήδη τις 800 ημερησίως κι ο υπουργός Πολάκης καθύβριζε -για πολλοστή φορά- το Συμβούλιο της Επικρατείας για τις αποφάσεις του.
  • Σαν σήμερα, τέλος, το 2018, ο κ. Τσίπρας υποκρινόταν ότι τάχα το  Μνημόνιο τελείωνε. Ενώ ο ίδιος είχε δεσμεύσει τη χώρα σε δυσβάσταχτα πλεονάσματα για δεκαετίες. Και καμάρωνε για την εθνική πληγή των Πρεσπών, του Μακεδονικού που τόσο  ανεύθυνα και διχαστικά διαχειρίστηκε».

Στη συνέχεια κλιμάκωσε την επίθεσή του κατά του κ. Τσίπρα καταγγέλλοντας πως «δήθεν θέλει το διάλογο και τον πολιτικό πολιτισμό, αλλά ζήτησε στην Πάτρα να μην ψηφίσουν το γιο του αποστάτη».

«Ήρθαν στην εξουσία με ψέματα. Κυβέρνησαν με αλαζονεία και πρωτοφανή ανικανότητα. Και φεύγουν χωρίς καν να έχουν καταλάβει γιατί τους έδειξε το δρόμο της εξόδου ο ελληνικός λαός… Θέλω να αναστηθεί η μεσαία τάξη που με ταξικό μένος διέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, υπερφορολόγησε μέχρι εξοντώσεως».

Οι δεσμεύσεις

Αναλύοντας τις δεσμεύσεις του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, υπογράμμισε:

«Γι’ αυτό και μειώνουμε τον πρώτο φορολογικό συντελεστή για μισθωτούς, επαγγελματίες και αγρότες από 22% στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, χωρίς να μειώσουμε το αφορολόγητο όριο».

«Θέλω να ανακουφιστούν όλα τα νοικοκυριά. Γι’ αυτό και ο ΕΝΦΙΑ πέφτει κατά 30% για κάθε ιδιοκτησία, παντού στη χώρα», είπε στη συνέχεια.

Παράλληλα, τόνισε πως όλα αυτά που περιέγραψε, «θα ψηφιστούν από τη νέα Βουλή μέσα στον πρώτο μήνα και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται, με βάση το χρονοδιάγραμμα που αναλυτικά έχουμε παρουσιάσει, από την πρώτη μέρα του 2020. Με επενδύσεις και ανάπτυξη 4% το χρόνο θα πετύχουμε το στόχο μας».

Δεσμεύτηκε επίσης πως θα μειωθούν οι εισφορές για τις συντάξεις από 20% στο 15% και σταδιακά θα καταργηθεί το Τέλος Επιτηδεύματος και η Εισφορά Αλληλεγγύης.

Ο κ. Μητσοτάκης επιπρόσθετα έκανε αναφορά στις επενδύσεις λέγοντας πως θα σταματήσουν τα ευτράπελα με τις υπουργικές αποφάσεις της τελευταίας στιγμής. Δεσμεύτηκε πως θα ξεμπλοκάρουν όλες οι μεγάλες επενδύσεις και τόνισε πως «θα αξιοποιήσουμε όλα τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα».

Σχετικά με το σχέδιο για την αντιμετώπιση του δημογραφικού, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, υποστήριξε πως «θα αυξηθεί το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί», ενώ είπε πως «θα στηριχθεί με 2.000 ευρώ η οικογένεια κάθε παιδιού που γεννιέται στην Ελλάδα από Έλληνες πολίτες». Επίσης δεσμεύτηκε πως κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού, ενώ «τα πολυτεκνικά επιδόματα επανέρχονται στα επίπεδα προ των μειώσεων του 2018».

Υποστήριξε εξάλλου πως θα αυξηθεί στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ το κονδύλι για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα προς 800.000 πολίτες.« Και ενισχύουμε κατά 200 εκατομμύρια τα επιδόματα ανεργίας, ταυτόχρονα με προγράμματα για να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες 50.000 μακροχρόνια άνεργοι», είπε και πρόσθεσε:

«Και για να διασφαλισθούν όλα αυτά θέλουμε ισχυρή ανάπτυξη. Γι’ αυτό μειώνουμε το φόρο επιχειρήσεων από 28% σε 20% και το φόρο μερισμάτων από 10% σε 5%. Και ο ΦΠΑ υποχωρεί, με στόχο δύο βασικούς συντελεστές: 11% και 22%, αντί για 13% και 24%Ενώ διατηρείται κι ο ελάχιστος συντελεστής του 6%. Μέτρο που ωφελεί τους πολίτες αλλά έχει ταυτόχρονα κι έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα».

Στρέφοντας το βλέμμα του στα εργασιακά, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε απευθυνόμενος προς τους εργοδότες: «Εμείς θα μειώσουμε φόρους και εισφορές, θα βελτιώσουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον και τη ρευστότητα. Και εσείς πρέπει να επενδύσετε στη χώρα και να πληρώνετε φόρους και εισφορές. Να προστατεύετε το περιβάλλον και προπαντός να είστε δίπλα σε αυτούς που φέρνουν την επιτυχία σας. Κι αυτό σημαίνει πρόσθετες παροχές στους εργαζομένους. Είτε αυτές αφορούν δωρεάν μετακίνηση στη δουλειά ή δωρεάν σίτιση είτε επιπλέον ασφαλιστική κάλυψη ή και συμμετοχή στα κέρδη».

«Καμία ανοχή στα γκρουπούσκουλα»

Στα ζητήματα της ασφάλειας, ο κ. Μητσοτάκης καταδίκασε «την τρομοκρατική επίθεση που έγινε στα γραφεία της Athens Voice. Στις 8 Ιουλίου τελειώνει η ανοχή στα γκρουπούσκουλα και τους μπαχαλάκηδες, το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί στον πρώτο μήνα της διακυβέρνησής μας και οι σχολές παύουν να αποτελούν ορμητήρια μολότοφ και οι κουλουλοφόροι δεν θα διακινούν μαζί με τους έμπορους ναρκωτικά».

«Οι  γειτονιές μας επιστρέφουν στους Αθηναίους. Έμποροι και κάτοικοι θα αισθανθούν ξανά ασφαλείς. Το κράτος Δικαίου επανέρχεται παντού!», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Η ασφάλεια είναι ατομικό δικαίωμα. Χωρίς αυτήν δεν υπάρχει ούτε ελευθερία ούτε δημοκρατία. Γι’ αυτό κι είναι υποχρέωση του οργανωμένου κράτους να την επιβάλει».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για πρόσληψη 1.500 «νέων εκπαιδευμένων αστυνομικών», ενώ διαμήνυσε πως «όλοι οι άνδρες θα αποκτήσουν σύγχρονο εξοπλισμό και νέα αλεξίσφαιρα γιλέκα. Και, θα ανανεωθεί σε ένα χρόνο ο στόλος των οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ.».

Τόνισε εξάλλου πως θα καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου και θα αλλάξουν άμεσα οι προβληματικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα «που ψήφισε μετά τις ευρωεκλογές η απερχόμενη κυβέρνηση. Διατάξεις που δίνουν τη δυνατότητα πρόωρης αποφυλάκισης σε δολοφόνους που έχουν καταδικαστεί σε ισόβια, περιλαμβανομένων και των τρομοκρατών της 17 Νοέμβρη».

Ως προς το προσφυγικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως θα φυλάσσονται εκ νέου τα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της Ελλάδας. «Θα το κάνουμε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει δρομολογήσει την πρόσληψη 10.000 νέων συνοριοφυλάκων  Αποστολή τους είναι να υποστηρίξουν τα κράτη-μέλη που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης.  Θα διασφαλίσουμε ανθρώπινες συνθήκες στα κέντρα υποδοχής και θα εφαρμόσουμε νέα διαδικασία χορήγησης ασύλου. Πολύ πιο γρήγορη και απλή. Και σε όποιον δεν χορηγείται άσυλο, γιατί η αίτηση του απορρίπτεται, επιστρέφει στην Τουρκία, βάση της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας».

«Οι κάλπες είναι άδειες»

Στρέφοντας εκ νέου τα πυρά του κατά του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός τόνισε πως οι πολίτες «καταδικάζουν την προπαγάνδα των ανύπαρκτων απειλών και του τεχνητού φόβου Πλέον δεν ζητούν λόγια χωρίς μέτρο. Αλλά πράξεις ευθύνης με μέτρο κι αποτέλεσμα! Την Κυριακή, ωστόσο, όλα ξεκινούν από την αρχή. Οι κάλπες θα είναι άδειες. Και θα πρέπει να γεμίσουν με εκατομμύρια ψηφοδέλτια της ΝΔ. Αν στις Ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές βάλαμε τη μονογραφή μας για την πολιτική αλλαγή, τώρα πρέπει να την υπογράψουμε οριστικά με την ψήφο μας. Γιατί τώρα είναι η ώρα να κάνουμε την προσδοκία βεβαιότητα και την ελπίδα πραγματικότητα».

Στη συνέχεια ζήτησε εκ νέου ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία και αυτοδυναμία, διαμηνύοντας πως «την Κυριακή δεν υπάρχουν περιθώρια για χαμένες ψήφους. Ούτε για περιπέτειες και πειράματα για τα οποία θα μετανιώσουμε αύριο. Δεν είναι ώρα για μεσοβέζικες λύσεις. Είναι η ώρα της ευθύνης, της συστράτευσης και της συμμετοχής».

Στη συνέχεια επιτέθηκε εμμέσως κατά του Κυριάκου Βελόπουλου: «Ξέρω ότι στα χρόνια της κρίσης αρκετοί απογοητεύτηκαν από τα λάθη του πολιτικού συστήματος. (…) Αγανάκτησαν! Και την αγανάκτηση, την έκαναν ψήφο οργής και απόρριψης. Απογοητεύτηκαν! Και την απογοήτευσή τους, τη διοχέτευσαν σε κόμματα της ”μιας χρήσης”. Όμως, τώρα, ξέρουν: Ο θυμός, η αγανάκτηση και η απογοήτευση δεν μας οδήγησαν πουθενά. Και αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν τις ελπίδες του λαού, αποδείχθηκαν υπηρέτες μόνον του εαυτού τους.  Και δεν είναι τυχαίο ότι και η Εκκλησία καταδίκασε εκείνους που για λίγες ψήφους έφτασαν στο σημείο να εμπορεύονται ακόμη και τον Χριστό και την πατρίδα. Σας καλώ, λοιπόν, να κλείσουμε οριστικά την πόρτα στους λαϊκιστές, τους λαοπλάνους  και τους αδίστακτους εμπόρους του μίσους και της βίας.

«Η Ελλάδα αφήνει πίσω της το κακό παρελθόν της. Οι Έλληνες υπέφεραν και κουράστηκαν πολύ. Δεν αντέχουν νέα πειράματα. Ούτε νέες περιπέτειες από ασταθείς ισορροπίες και κομματικά παζάρια.  Η Ελλάδα έχει ανάγκη από καθαρή κυβερνητική λύση και καθαρό πολιτικό ορίζοντα. Έχει ανάγκη από ισχυρή κυβέρνηση», ανέφερε στη συνέχεια και πρόσθεσε:

«Γι’ αυτό και την Κυριακή οι Έλληνες πρέπει να ψηφίσουμε «με λογισμό και με όνειρο», όπως έχει πει και ο εθνικός μας ποιητής στους Ελεύθερους Πολιορκημένου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα