Μητσοτάκης στο συνέδριο του Reuters: Ανάπτυξη άνω του 4,5% το 2022 και επενδυτική βαθμίδα

από fimotro

Ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο διεθνές διαδικτυακό συνέδριο του Reuters Virtual Global Conference – NEXT το μεσημέρι της Τετάρτης ενώ έκανε και τις προβλέψεις του για τους ρυθμούς ανάπτυξης.

Η ελληνική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό άνω του 7% το 2021 και το 2022 μπορεί να υπερβεί το 4,5%, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ειδικότερα, ερωτηθείς αν οι αρχές επιμένουν στην πρόβλεψή τους για ανάπτυξη 4,5%, ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε: «Μπορεί να είναι υψηλότερη από το ποσοστό αυτό.
«Εφόσον δεν υπάρξουν μείζονα προβλήματα με την πανδημία, υποθέτοντας ότι η πανδημία θα οδηγηθεί σταδιακά σ’ ένα τέλος το πρώτο εξάμηνο του 2022, είμαι πολύ αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε πως η Ελλάδα θα πετύχει την επενδυτική βαθμίδα το αργότερα μέχρι τις αρχές του 2023.

Παράλληλα, ανέφερε πως η Ελλάδα σχεδιάζει να έχει μια πολύ επιτυχημένη τουριστική περίοδο το 2022 ευελπιστώντας πως θα έχει αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τη σφοδρότητα του νέου κύματος της πανδημίας.

Δεν θέλησε βέβαια να θέσει συγκεκριμένο αριθμητικό στόχο, όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Σημείωσε δε ότι η χώρα έχει σχέδιο για την επιστροφή στη δημοσιονομική βιωσιμότητα, και πως αναμένει αλλαγή των κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης της ΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα