Μητσοτάκης στο CNN: Οι ειδικοί μας οδήγησαν σωστά

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Συνέντευξη στο CNN και τη δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αρχικά ο Κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ελεγχόμενη πορεία διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα μας.

“Αποκαταστήσαμε την εμπιστοσύνη προς το κράτος”

«Όπως γνωρίζετε υπάρχει ένας παγκόσμιος ανταγωνισμός για φάρμακα, εξοπλισμό και κλίνες ΜΕΘ. Η Ε.Ε. έχει προχωρήσει στη θέσπιση μιας κοινής σύμβασης για την προμήθεια εξοπλισμού. (…) Κινητοποιήσαμε πολύ γρήγορα την ιδιωτική πρωτοβουλία για να συνδράμει την προσπάθεια που κάνουμε. Αποκαταστήσαμε την εμπιστοσύνη προς το κράτος και την κυβέρνηση, έπειτα από 10 χρόνια κρίσης», τόνισε.

«Δώσαμε το λόγο στους ειδικούς, με μία ημερήσια ενημέρωση. Είναι ανακουφιστικό, μετά από μία δεκαετία λαϊκισμού, ότι οι ειδικοί μας οδηγούν σε σωστές πολιτικές αποφάσεις που πρέπει να λάβουμε», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στο γεγονός ότι τις βασικές εισηγήσεις για τα περιοριστικά μέτρα περιορισμού διασποράς του κορωνοϊού, τις κάνουν επιστήμονες.

«Πολύ γρήγορα το ελληνικό κράτος μετακινήθηκε προς το ψηφιακό του μέλλον», τόνισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στις αλλαγές που έφερε ο κορωνοϊός στον τρόπο που εργάζονται οι πολίτες. Τόνισε σε αυτό το πλαίσιο, ότι ο ίδιος εργάζεται εξ’ αποστάσεως και οι συνεδριάσεις της κυβέρνησης γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τι είπε για το προσφυγικό

Αναφερόμενος στους φόβους για πανδημία του κορωνοϊού στη Μόρια, αλλά και γενικότερα στο μεταναστευτικό, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Πρώτα απ όλα ευχαριστούμε το θεό που δεν έχουμε μέχρι στιγμής κρούσματα στη Λέσβο ή σε άλλο νησί. Έχουμε μόνο ένα κρούσμα σε προσφυγικό καταυλισμό. (…) Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση στη Λέσβο, έχουμε να κάνουμε με μία πολύπλοκη κατάσταση. Κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο ώστε να εκτονώσουμε σταδιακά την πίεση που δέχονται τα νησιά. (…) Στις αρχές Μαρτίου, η Τουρκία προσπάθησε να εκμεταλλευτεί απελπισμένους ανθρώπους και τους έστειλε στα σύνορα με την Ελλάδα ώστε να εκβιάσει την Ευρώπη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα