Μητσοτάκης στην Bild: Δεν γίνεται ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική χωρίς φράχτες

από fimotro

“Θα πιέσω την Ε.Ε. για τη μέγιστη υποστήριξη στον φράχτη” αποκάλυψε στην γερμανική εφημερίδα ο πρωθυπουργός

Η ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς φράχτες και τείχη στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, σημειώνει σε συνέντευξή του στη γερμανική Bild ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τι χρησιμότητα έχουν τα σύνορα, όταν δεν μπορεί κανείς να τα προστατεύσει; Κατά τη γνώμη μου ένα τείχος είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για τα χερσαία σύνορα. Και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μίας ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής», τονίζει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα επεισόδια που είχαν γίνει στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στην περιοχή του Έβρου, το 2019 ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει: «Εξι μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μία οργανωμένη εισβολή χιλιάδων παρανόμων μεταναστών στην Ελλάδα, δηλαδή σε ευρωπαϊκό έδαφος. Η Τουρκία ήταν η πρώτη χώρα, η οποία χρησιμοποίησε τη μετανάστευση ως όπλο, για γεωπολιτικούς σκοπούς. Τότε είχε έρθει ολόκληρη η ηγεσία της ΕΕ στα ελληνο-τουρκικά σύνορα και μας χειροκρότησε όταν υπερασπιζόμαστε τα σύνορα».

Επικαλούμενος παλαιότερο σχόλιο του Τομ Φρίντμαν στους New York Times ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει στην Bild ότι «αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα μεγάλο τείχος και μία μεγάλη πόρτα». Και εξηγεί: «Το μεγάλο τείχος πρέπει να διασφαλίζει ότι προστατεύουμε τα σύνορά μας και η μεγάλη πόρτα θα αποτελεί μία γενναιόδωρη, νόμιμη πολιτική για την υποδοχή προσφύγων ή οικονομικών μεταναστών στην ευρωπαϊκή οικογένεια- διότι χρειαζόμαστε και ανθρώπινους πόρους για να στηρίξουμε την οικονομική μας ανάπτυξη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα