100.000 θέσεις εργασίας εκτιμά ο Κ. Μητσοτάκης ότι θα φέρει η συγκεκριμένη επένδυση

Η μεγάλη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, τόνισε ο πρόεδρος του τεχνολογικού κολοσσού Brad Smith, κατά την παρουσίαση της επένδυσης στο μουσείο της Ακρόπολης, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να υπογραμμίζει το γεγονός ότι η Ελλάδα καθίσταται παγκόσμιος κόμβος της ψηφιακής αποθήκευσης τεράστιων δεδομένων.
Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της Microsoft, «μιλάμε για νέες ευκαιρίες για κάθε μικρομεσαία επιχείρηση.
Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει την απόφαση της επένδυσης μας αν δεν είχαμε τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης.
Δείχνει την εμπιστοσύνη μας στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό.
Ελπίζω να είναι μια ημέρα σημαντική που θα την θυμούνται και στην Ελλάδα.
Ανακοινώνουμε τη μεγαλύτερη επένδύση της Microsoft στα 28 χρόνια που είμαστε στην Ελλάδα», τόνισε ο πρόεδρος της
Microsoft.
Η εταιρεία πρόκειται να δημιουργήσει ένα μεγάλο Κέντρο Δεδομένων (Data Center), που θα αποθηκεύει και διαχειρίζεται τα δεδομένα στο υπολογιστικό «νέφος» (cloud computing).
Θα είναι ένα από τα πρώτα κέντρα δεδομένων της εταιρείας στην Ευρώπη.
Το κέντρο δεδομένων θα λειτουργήσει ως περιφερειακό κέντρο και για τις γειτονικές χώρες.

Η ομιλία του πρωθυπουργού

«Μέσα σε μόλις 9 μήνες και παρά την πανδημία φτάσαμε στη γέννηση μιας σημαντικής και καινοτόμας επένδυσης
Σκεφτείτε τις ατελείωτες δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία στον πολιτισμό μας.
Το παρελθόν θα ξαναζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η ίδρυση ενός υπερσύγχρονου data center από έναν τεχνολογικό κολοσσό όπως είναι η Microsoft αναβαθμίζει την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό.
Το συνολικό όφελος της επένδυσης σε βάθος χρόνου μπορεί να ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ αλλά το όφελος από την προστιθέμενη αξία είναι πολύ μεγαλύτερο, εκτίμησε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
«Η κυβέρνηση μας έχει αποδείξει ότι αντιμετωπίζει τον ψηφιακό μετασχηματισμό ως τον πιο κρίσιμο βραχίονα για να κάνει η χώρα ένα μεγάλο άλμα προς το μέλλον.
Προσδοκώ όμως και σε νέες δουλειές, περίπου 100.000 θέσεις εργασίας.
Ως πρωθυπουργός όμως περιμένω περισσότερα», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε σίγουρος ότι η σημερινή επένδυση θα δώσει ώθηση και σε άλλες εταιρείες και θα βοηθήσει στην αναστροφή του κύματος του brain drain.
Επίσης, χαρακτήρισε την επένδυση ως ένα βήμα εκδημοκρατικού  στον καιρό των fake news.
«Κάθε ασφαλής χρήση της πληροφορίας προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα και εγγυάται την ίδια την ασφάλεια των συναλλαγών», τόνισε.

Δείτε σε απευθείας σύνδεση τις κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του επικεφαλής του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού, Microsoft, Brad Smith.

Δείτε ζωντανά τις ανακοινώσεις:

Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί δύο συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Microsoft, μια τον περασμένο Ιανουάριο στο Νταβός, όπου είχε συζητηθεί η πιθανότητα το επόμενο Data Center της Microsoft να γίνει στην Ελλάδα και ακολούθως τον Φεβρουάριο στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχαν αναφερθεί οι συνέργειες που μπορούν να προκύψουν σε πολλούς τομείς με την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας και τις δυνατότητες που υπάρχουν για αυξημένες επενδύσεις και ενίσχυση της συνεργασίας με τη Microsoft στην Ελλάδα.

Επίσης, οι δύο άνδρες είχαν αναφερθεί στους τρόπους με τους οποίους η Microsoft θα μπορούσε να συμβάλει στις προσπάθειες ενίσχυσης της βιώσιμης ανάπτυξης και της μετάβασης στην πράσινη οικονομία, μέσω επενδύσεων στη χώρα μας, αλλά και στις δυνατότητες ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και αναβάθμισης της εκπαίδευσης μέσα από καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές.

Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος της Microsoft, Charles Lamanna, στις 29/5/20, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους ιδρυτές ελληνικών επιχειρήσεων τεχνολογίας που προσέλκυσαν ξένες επενδύσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είχε δηλώσει ότι η εταιρεία σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα κέντρο ανάπτυξης RPA (Robotic Process Automation) στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα