“Θα ενημερώσω την Βουλή την Τρίτη για την Ουκρανία”

«Η παραδοχή πάνω στην οποία οικοδομήθηκε η ΕΕ για το απαραβίαστο των συνόρων διαλύθηκε από την επίθεση της Ρωσίας, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας εποχής», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνομιλία που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την οποία ενημερώνει για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι την επόμενη Τρίτη θα ενημερώσει την Βουλή για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πάντα αγωνιζόταν και πάντα θα αγωνίζεται για την επιβολή του Διεθνούς Δικαίου.

Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, ο πρωθυπουργός, εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει εθνική ομοψυχία και τόνισε ότι δεν είναι ώρα για μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις. Ζήτησε επίσης από τους πολίτες, ενότητα, ψυχραιμία, σύνεση και αυτοπεποίθηση.

«Είμαστε στην αρχή μιας νέας εποχής που θα έχει οικονομικές επιπτώσεις και το τίμημα θα είναι υψηλό», είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης και υπογράμμισε ότι «Είμαστε έτοιμοι για τις αναταράξεις».

Σημείωσε ότι θα υπάρξουν κυβερνοεπιθέσεις και παραπληροφόρηση και διαβεβαίωσε ότι θα βρεθούμε δίπλα στους Έλληνες της Ουκρανίας.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας από την πλευρά της τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να μείνει ενωμένη και στάθηκε στην αδυναμία της ΕΕ να έχει κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική άμυνας μέχρι σήμερα.

Να αφήσουμε στην άκρη τα οικονομικά συμφέροντα και να υπερασπιστούμε τις αξίες που πλήττονται απο τον πόλεμο στην Ουκρανία, είπε η κα Σακελλαροπούλου.

Στις 16:00, ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει, μέσω τηλεδιάσκεψης, από το υπουργείο Εθνικής ‘Άμυνας, στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τη μεγαλύτερη στρατιωτική εισβολή σε ανεξάρτητη χώρα μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα