Μητσοτάκης σε κληρικούς: Δεν αποδεχόμαστε την αλλαγή της μισθοδοσίας σας

από fimotro

Την θέση ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να αποδεχθεί την εργαλειοποίηση των χιλιάδων κληρικών από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα διατύπωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο του Ιερού Συνδέσμου των Κληρικών Ελλάδας.
Ο κ.Μητσοτάκης είπε πως το κόμμα του δεν θα κάνει αποδεκτή την αλλαγή του τρόπου μισθοδοσίας τους, προκειμένου, όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ να προσλάβει 10.000 επιπλέον κομματικούς του φίλους.
Στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του κ.Μητσοτάκη στη Βουλή οι κληρικοί εξέφρασαν την κάθετη διαφωνία τους με τη συμφωνία που ανακοίνωσαν προσφάτως ο κ. Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος και ζήτησαν από τον πρόεδρο της ΝΔ απλά να διατηρήσουν την εργασιακή σχέση που έχουν σήμερα με το Δημόσιο, δηλαδή να μισθοδοτούνται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών.
«Αν δεν ήμασταν δημόσιοι υπάλληλοι πώς άραγε ονομαζόμασταν τόσα χρόνια εφόσον πληρωνόμασταν από το κράτος;» ήταν ένα από τα βασικά τους επιχειρήματα που έθεσαν με ρητορικό τρόπο.
«Προφανώς αυτό είναι ένα ακόμη επικοινωνιακό κόλπο της κυβέρνησης και ειλικρινά θλίβομαι για το γεγονός ότι η ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδας τελικά χρησιμοποιήθηκε από τον κ. Τσίπρα στα προεκλογικά του παιχνίδια» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης και ξεκαθάρισε ότι η εν λόγω συμφωνία δεν δεσμεύει την αξιωματική αντιπολίτευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα