Μητσοτάκης σε CNN: Θα έχουμε επενδυτική βαθμίδα μετά τις εκλογές

από fimotro

“Θα γίνει μόλις λύσουμε τις πολιτικές αβεβαιότητες, καθώς έχουμε εκλογές, που πιστεύω ότι θα τις κερδίσουμε”

Δεν θα έχουμε ύφεση φέτος στην Ελλάδα είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο CNN από το Νταβός όπου βρίσκεται για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι μετά τις εκλογές θα αποκτήσουμε την επενδυτική βαθμίδα.

Η επενδυτική βαθμίδα

Σχετικά με την οικονομία και την επενδυτική βαθμίδα για τη χώρα μας, ο πρωθυπουργός είπε: «Θα γίνει. Μόλις λύσουμε τις πολιτικές αβεβαιότητες, καθώς έχουμε εκλογές την άνοιξη, που πιστεύω ότι θα τις κερδίσουμε». «Η οικονομία πήγε καλά, άρα έχουμε περισσότερο δημοσιονομικό χώρο. Διευρύναμε το χρέος μας, αλλά οι αγορές δεν αντέδρασαν, γιατί κατάλαβαν ότι ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός. Έχουμε ακόμα αρκετά χρήματα, για να υποστηρίξουμε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Γι’ αυτό η οικονομική μας πολιτική ήταν πετυχημένη» κατέληξε.

Οι εκλογές

Στο ζήτημα των εκλογών ο κ.Μητσοτάκης σημείωσε: «Τηρήσαμε τις υποσχέσεις μας, χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες, μειώσαμε τους φόρους και την ανεργία, υποστηρίξαμε τους πολίτες σε δύσκολες περιόδους και, στο τέλος της ημέρας, η εμπειρία στη διαχείριση κρίσεων μετρά. Το ζήτημα της αξιοπιστίας, της σταθερότητας, της προβλεψιμότητας είναι σημαντικά για την Ελλάδα. Για πρώτη φορά αισθάνονται ότι η χώρα έχει αλλάξει σελίδα και δεν θέλουν να το ανατρέψουν». «Δεν θα έχουμε φέτος ύφεση. Η ανάπτυξη θα είναι κοντά στο 2% φέτος» κατέληξε.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία

Σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Κάνουμε το σωστό και η προσέγγισή μας φέρνει αποτελέσματα. Η ΕΕ είναι ενωμένη, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία και θα μειώσουμε την εξάρτησή μας από το ρωσικό αέριο».

«Θα εξοπλίσουμε τους Ουκρανούς» συνέχισε, «για να φτάσουν ένα σημείο, στο οποίο θα μπορούν να διαπραγματευτούν ειρήνη με τους όρους τους. Πρέπει να μπορούν να αμυνθούν. Είναι μια πρόκληση από μια μεγάλη δύναμη (σ.σ. τη Ρωσία), για να επιβάλει τις αυτοκρατορικές της φαντασιώσεις και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία».

«Πρέπει να υπάρχουν δίαυλοι με τη Ρωσία. Τα κανάλια επικοινωνίας πρέπει να είναι ανοιχτά και κάποια στιγμή θα υπάρξει διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο πλευρών. Αλλά, η Ουκρανία θα υπαγορεύσει τους όρους της ειρήνης. Όσο πιο επιτυχημένοι είναι στο πεδίο (σ.σ. των μαχών) τόσο πιθανότερο να φτάσουμε σε αυτό το σημείο» συμπλήρωσε.

Τα ενεργειακά θέματα

Αναφορικά με τα ενεργειακά τόνισε ότι «σήμερα στην Ελλάδα ο χειμώνας είναι ήπιος και παράγουμε ένα μεγάλο μέρος της ενέργειάς μας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Μάθαμε ότι πρέπει να επενδύσουμε στις ΑΠΕ».«Χτίζουμε νέο εργοστάσιο ηλεκτροδότησης, που θα μπορεί να υποστηρίξει και υδρογόνο. Θέλουμε να είμαστε εξαγωγοί ενέργειας και πάροχοι ενεργειακής ασφάλειας για τους Βαλκάνιους φίλους μας» σημείωσε επίσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα