Μητσοτάκης: Όχι σε αυτούς που θέλουν μια μικρή ΝΔ – Οι πολίτες ζητούν περισσότερη προσπάθεια

από fimotro

Στους βουλευτές της ΝΔ απευθύνεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που μιλά στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, που οδήγησε και στον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή

«Οι πολίτες ζητούν λιγότερα λάθη και περισσότερη προσπάθεια. Χειροπιαστά αποτελέσματα αντί για λόγια», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, που αναφέρθηκε σε σειρά θεμάτων που αφορούν στις ευρωεκλογές, τα οποία ωστόσο έλειψαν από τον διάλογο. Ειδική αναφορά έκανε και στην πρόταση για κοινή ευρωπαϊκή πολιτική άμυνας. «Θα επιμείνω και στη νέα σύνθεση της Κομισιόν για τις αθέμιτες πρακτικές των πολυεθνικών και για την από κοινού προστασία του εναέριου χώρου», ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν αλλάζει τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς. «Έχουμε ένα χρέος να χαράξουμε καθαρό ορίζοντα. Και να μείνουμε μακριά από σύννεφα που θολώνουν το τοπίο, όπως δήθεν ψευτοδιλήμματα περί δήθεν στροφής προς το κέντρο, προς τα δεξιά. Ο δικός μας δρόμος οδηγεί μόνο μπροστά. Και είμαστε μακριά από ξεπερασμένες ταμπέλες που στην εποχή μας μάλλον έχουν εξαντλήσει τη σημασία τους», τόνισε, απορρίπτοντας τα περί επιστροφής στις ρίζες. «Δεν αρνηθήκαμε ποτέ τις «ρίζες» μας – αν, όμως, το δέντρο δεν ψηλώνει και δεν απλώνεται, τότε οι ρίζες ξεραίνονται. Ενώ όταν τα κλαδιά του μεγαλώνουν, τότε δικαιώνουν και εκείνες τον ρόλο τους.», είπε.

«Δεν εγκλωβιζόμαστε σε απλοϊκούς χαρακτηρισμούς. Η παράδοση για εμάς στη ΝΔ αποτελεί στοιχείο. Βαδίζουμε στον χρόνο ανανεώνοντας τη σκέψη μας και το δυναμικό μας. Λέμε όχι σε αυτούς που θέλουν μια μικρή και φοβική ΝΔ», είπε, υπενθυμίζοντας ότι η ΝΔ κέρδισε πέντε εκλογικές αναμετρήσεις, σε αντίθεση με τους οπαδούς της, που βρέθηκαν στο περιθώριο.

«Δεν δέχομαι κουβέντα για τον πατριωτικό χαρακτήρα της παράταξής μας», τόνισε, υπενθυμίζοντας τον φτάκτη στον Έβρο, τις νέες φρεγάτες, τις ισχυρές συμμαχίες, τα Rafale.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη Βόρεια Μακεδονία, προειδοποιώντας: «Δεν ξεκινήσατε καλά, παραβιάζοντας και το διεθνές δίκαιο και τις υποχρεώσεις σας που απορρέουν από τις διεθνείς συμφωνίες. Πάψτε να λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο», διαμήνυσε, λέγοντας ότι το ίδιο ισχύει και για την Αλβανία, οι κινήσεις της οποίας δεν διευκολύνουν την ενταξιακή διαδικασία.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις αυξήσεις μισθών και συντάξεων που «μόνο αυτή η κυβέρνηση έχει πετύχει», την μείωση της φορολογίας και την φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων, για να δοθεί ένα βοήθημα στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. «Είχαμε δεσμευτεί ότι θα ενισχύσουμε τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας. Ποια συμφέροντα υπηρετούμε εμείς; Υπηρετούμε τα συμφέροντα των πολιτών».

 

Τι αναμένεται να πει ο πρωθυπουργός

Ο κ. Μητσοτάκης, στην εισαγωγική του τοποθέτηση, αναμένεται να περιγράψει μια σειρά από κεφαλαιώδεις προτεραιότητες για τη ΝΔ, για τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια, με δεδομένη την «καθαρή» πολιτική περίοδο ως το 2027 που ολοκληρώνεται η τετραετία.

Ο πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος για μια ανοιχτή συζήτηση με τους βουλευτές, επιμένοντας ότι το μήνυμα της κάλπης είναι να κάνει η κυβέρνηση περισσότερη δουλειά και λιγότερα λάθη, με πιο αισθητά αποτελέσματα και μικρότερες καθυστερήσεις.

Στη συνεδρίαση, πάνω από 20 βουλευτές εμφανίζονται διατεθειμένοι να πάρουν τον λόγο. Στόχος του πρωθυπουργού είναι να καταγράψει τους προβληματισμούς τους, αφού επιδιώκει να βγει ενισχυμένη η Νέα Δημοκρατία μέσω της συζήτησης. Ο ίδιος θα απαντήσει στους βουλευτές του, αρκετοί εκ των οποίων τις προηγούμενες ημέρες πέρασαν από το γραφείο του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργου Μυλωνάκη, ο οποίος λειτουργεί και ως «σύνδεσμος» του Μεγάρου Μαξίμου με την Κοινοβουλευτική Ομάδα, λόγω της μακράς του θητείας ως γενικός γραμματέας της Βουλής.

ko_nd

ko_nd3
ko_nd2

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Facebook Twitter Instagram Linkedin Tumblr Youtube Email Tiktok Blogger
Warning: Undefined array key "yelp" in /home/fimotro/public_html/wp-content/themes/soledad/inc/elementor/modules/penci-social-media/widgets/penci-social-media.php on line 278

Warning: Undefined array key "threads" in /home/fimotro/public_html/wp-content/themes/soledad/inc/elementor/modules/penci-social-media/widgets/penci-social-media.php on line 278

Warning: Undefined array key "bluesky" in /home/fimotro/public_html/wp-content/themes/soledad/inc/elementor/modules/penci-social-media/widgets/penci-social-media.php on line 278

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved – Μητρώο online media: 12508

Όροι χρήσης | Ποιοι είμαστε – Design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα