Μητσοτάκης: Με πληρωμή δύο δόσεων αναβιώνουν οι 72 ή 120 δόσεις

από fimotro

Παράλληλα προωθείται μια καινοτόμα ρύθμιση επιβράβευσης των συνεπών οφειλετών με ρυθμίσεις πριν την ενεργειακή κρίση

Δεύτερη ευκαιρία σε όσους είχαν ενταχθεί στα σχήματα ρυθμίσεων 72 και 120 δόσεων και τις έχασαν στη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης αλλά και επιβράβευση για πρώτη φορά των συνεπών φορολογουμένων που κράτησαν με νύχια και με δόντια τις ρυθμίσεις τους στη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης δίνει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από την Κοζάνη.

Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ιδιωτικού χρέους παραδέχτηκε ο πρωθυπουργός και δήλωσε πως αύριο θα ανακοινωθεί ότι με την πληρωμή δύο δόσεων θα γίνεται η αναβίωση ρυθμίσεων που χάθηκαν.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση εξετάζει μέτρα και για συνεπείς οφειλέτες που δυσκολεύτηκαν τα χρόνια της πανδημίας. «Θέλουμε να κάνουμε κάτι και γι’ αυτούς, τα θύματα της ενεργειακής κρίσης για τις νέες οφειλές που δημιούργησαν. Θα υπάρξουν εξαγγελίες για νέα σχήματα από 36 έως 72 δόσεις, για τους συνεπείς οφειλέτες που δημιούργησαν νέες οφειλές τα τελευταία χρόνια».

Σύμφωνα με πληροφορίες, με την καταβολή δύο μηνιαίων δόσεων ως «πέναλτι», όσοι έχασαν τη ρύθμιση των 72 ή των 120 δόσεων θα μπορούν να επανενταχθούν σε αυτές. Παράλληλα όμως προωθείται μια καινοτόμα ρύθμιση επιβράβευσης των συνεπών οφειλετών με ρυθμίσεις πριν την ενεργειακή κρίση, τις οποίες κατάφεραν να κρατήσουν ενεργές.

Για αυτούς θα ανακοινωθεί ένα νέο σχήμα διευθέτησης οφειλών των νέων τους χρεών σε 36-72 μηνιαίες δόσεις. Παράλληλα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι και το 2023 το κράτος θα καλύπτει τον ΕΦΚ που χρησιμοποιούν οι αγρότες. Το δημόσιο θα επιστρέφει τον ΕΦΚ πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία και το τρέχον έτος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα