Μητσοτάκης: Υποχρεωτικά τα εμβόλια στην Υγεία

από fimotro

Τι είπε ο πρωθυπουργός και για τους καταστηματάρχες της εστίασης

Ορθάνοικτο το ενδεχόμενο να υπάρξουν Covid Free μαγαζιά στην εστίαση άφησε ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής ξεκαθάρισε ότι ουδείς μπορεί να απαγορεύσει σε έναν επιχειρηματία της εστίασης να δέχεται μόνο εμβολιασμένους. Την ίδια ώρα, προανήγγειλε τον υποχρεωτικό μόνιμο εμβολιασμό όσων εργάζονται στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Όπως είπε πρώτα θα γνωμοδοτήσει σχετικά η επιτροπή Βιοηθικής και στη συνέχεια η κυβέρνηση θα λάβει τη σχετική απόφαση. «Σύντομα θα γνωμοδοτήσει η επιτροπή βιοηθικής και η κυβέρνηση θα αποφασίσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στις μονάδες φροντίδας Ηλικιωμένων», τόνισε ο πρωθυπουργός παρεμβαίνοντας στη Βουλή και παράλληλα ανακοίνωσε την προκήρυξη μέχρι τον Σεπτέμβριο 600 θέσεων γιατρών.

Δημόσια γνωμοδότηση για το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού υγειονομικών και εργαζομένων σε δομές φροντίδας υγείας ζήτησε από την Επιτροπή Βιοηθικής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε μιλώντας στη Βουλή, η κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψη αυτή τη γνωμοδότηση, θα αποφασίσει με ευαισθησία αλλά και σαφή προτεραιότητα στη δημόσια υγεία.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα των «προνομίων» (δήλωσε πως ο ίδιος προτιμά τον όρο «διευκολύνσεις»). Η ίδια η ζωή και η πραγματικότητα θα διαδεχτεί τις σημερινές εκκλήσεις, είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στις «διευκολύνσεις» που θα έχουν οι εμβολιασμένοι. Η συζήτηση θα ξεκινήσει πολύ σύντομα και επίσημη αφετηρία θα είναι η χρονική στιγμή που όλοι οι πολίτες θα έχουν γρήγορη πρόσβαση στο εμβόλιο που επιθυμούν.

«Ουδείς θα μπορεί να απαγορεύσει, για παράδειγμα, σε έναν επιχειρηματία της εστίασης να πει ότι δέχεται στο κατάστημά του μόνο εμβολιασμένους πολίτες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα