Μητσοτάκης: Καλύτεροι μισθοί, καλύτερη υγεία οι στόχοι της νέας κυβέρνησης

από fimotro

Το πολιτικό στίγμα της νέας κυβέρνησης έθεσε ο πρωθυπουργός στο πρώτο υπουργικό

Το στίγμα της επόμενης περιόδου της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάζει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που συνεδριάζει για πρώτη φορά μετά τις εκλογές της Κυριακής υπό διευρυμένη σύνθεση – με τη συμμετοχή, δηλαδή, και των υφυπουργών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα και τις κατευθυντήριες γραμμές για το πώς θα πορευτεί το νέο κυβερνητικό σχήμα, ενώ οι υπουργοί θα παραλάβουν τους μπλε φακέλους με τον προγραμματισμό των υπουργείων τους σε βάθος τετραετίας.

Τα βασικά σημεία της εισήγησης του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο

Αναλαμβάνουμε ευθύνες. Οι προσδοκίες είναι πολλές και έχουμε χρέος να τις υλοποιήσουμε. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες καταδίκασαν το διχασμό και τις ψεύτικες υποσχέσεις. Ενέκριναν συμπεριφορές που οικοδομούν σχέσεις εμπιστοσύνης.
Βεβαίως δεν ξεχνάμε ότι ο τόπος θα είχε κυβέρνηση από το Μάιο, ψηφοφόροι δεν πήγαν να ψηφίσουν και κάποιοι διάλεξαν τη χαλαρή ψήφο και είχα προειδοποιήσει για την κακοφωνία που μπορεί να υπάρξει στη Βουλή. Το πολίτευμα μας όμως ξέρει να αυτοπροστατεύεται

Το πρόγραμμά μας: καλύτεροι μισθοί, καλύτερη δημόσια υγεία, καλύτερη ζωή
Το πρόγραμμα μας είναι πλούσιο και ευρύ και θα αναλυθεί εκτενώς στις προγραμματικές
Στους μπλε φακέλους συμπεριλαμβάνονται 120 μεταρρυθμίσεις, 72 ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης και συνολικά 959 επιχειρησιακές δράσεις.

Τα πρώτα νομοσχέδια

1ο νομοσχέδιο είναι για την οργάνωση του κράτους, πιο αποτελεσματικό επιτελικό κράτος
2ο οι οικονομικές μας δεσμεύσεις με την επιστροφή της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στον έλεγχο του δημοσίου

Κάλυψη έκτακτων αναγκών

Κοστολόγηση όλων των προγραμμάτων των κομμάτων από ανεξάρτητο φορέα.

Η ελληνική κοινωνία κατέγραψε την πρόθεσή της να προχωρήσει στο αύριο, δεν έχουμε κανέναν δικαίωμα να τους απογοητεύσουμε. Να συνειδητοποιήσουμε το μεγάλο βάρος.
Ξεκινάμε υπεύθυνα και αισιόδοξα τη δεύτερη θητεία. Θα είναι η θητεία των μεγάλων αλμάτων
Χωρίς έπαρση. Είμαστε υπηρέτες όλων των πολιτών για να χτίσουμε την πατρίδα όλων των Ελλήνων και όλων των Ελληνίδων. Μία χώρα που θα προχωρά σταθερά μπροστά. Καλή δύναμη σε όλες και σε όλους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα