Μητσοτάκης: Η ΔΕΗ γίνεται πιο δυνατή και πιο σύγχρονη

από fimotro

Για μία νέα ΔΕΗ που γίνεται πιο δυνατή, πιο σύγχρονη και πιο αποφασιστική μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας,με ανάρτηση στο Facebook, την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 1,35 δισ. ευρώ που προσέλκυσε ρεκόρ επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Αναλυτικά έγραψε o Kυριάκος Μητσοτάκης:

Ρεκόρ επενδυτικού ενδιαφέροντος για την αναγεννημένη ΔΕΗ! Η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου από 750 εκ. ευρώ εκτινάχθηκε στο 1,3 δισ. Και η τιμή της μετοχής της ξεπέρασε τα 9 ευρώ. Όλα αυτά, ενώ η εταιρία που παραλάβαμε ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Με ζημιές 2 δισ. και την αξία της μετοχής της να αγγίζει το μηδέν. Κι όμως, ένας συστημικός κίνδυνος για την εθνική οικονομία, μέσα σε δύο χρόνια, έγινε εφαλτήριο για την ανάπτυξή της.

Σήμερα, η νέα ΔΕΗ, με το Δημόσιο να διατηρεί τον έλεγχό της, γίνεται πιο δυνατή. Ώστε να μπορεί να προστατεύει τους καταναλωτές από τις διακυμάνσεις των τιμών του ρεύματος. Πιο σύγχρονη. Ώστε να τους προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες. Αλλά και πιο αποφασιστική.

Ώστε να γίνει πρωταγωνιστής στη νέα εποχή, με επενδύσεις 3 δισ. ευρώ σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην επόμενη τριετία. Είναι η ισχυρή δημόσια επιχείρηση της ισχυρής εθνικής οικονομίας και της ισχυρής Ελλάδας που χτίζουμε!

Google News icon

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα