Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Αν και η ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο επίσημο δείπνο της Πολιτιστικής Εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, βασίστηκε στον Μαξ Βέμπερ, και είχε θέμα τη «διακυβέρνηση στους αβέβαιους καιρούς» δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο περιστατικό με την κινηματογραφική ταινία «Joker», όταν αναφέρθηκε σε μια από τις προϋποθέσεις της διακυβέρνησης, το ρεαλισμό και την αναγνώριση ότι η πραγματικότητα έχει τη δική της δυναμική.

Όπως είπε «η ίδια η πραγματικότητα έχει τη δική της δυναμική μέσα από τα social media και μπορεί να μετατραπεί σε παρεξήγηση και η παρεξήγηση να μετατραπεί σε προπαγάνδα. Χρέος μας όσο μπορούμε είναι να ανασύρουμε την αλήθεια από τη σύγχυση που δημιουργείται….Ζήσαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα μάχη εντυπώσεων και διαμορφώθηκε μια «παρωδία» που εμποδίζει ακόμα και σήμερα τη νηφάλια προσέγγιση του ζητήματος», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

«Πράγματι δουλειά της Αστυνομίας είναι να παρεμβαίνει όταν γίνεται μια καταγγελία. Αν παρενέβη με τρόπο υπερβολικό εδώ πέρα είμαστε να το συζητήσουμε αυτό. Αν θεωρούμε ότι ο νόμος ο οποίος ορίζει το πλαίσιο προστασίας των ανηλίκων για τις τηλεοπτικές ταινίες είναι ένας νόμος που πρέπει να αλλάξει, να το συζητήσουμε κι αυτό με νηφαλιότητα», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ανέφερε το επιχείρημα ότι οι ανήλικοι που έχουν δεδομένα στο κινητό τους έχουν πρόσβαση σε πολλά, όμως σημείωσε ότι η δημόσια σφαίρα διακατέχεται από διαφορετικούς κανόνες.

«’Ολα αυτά θα μπορούσαμε να τα συζητήσουμε ήρεμα απλά, να πάρουμε από ένα πραγματικό περιστατικό να καταλήξουμε σε μια λύση η οποία θα είναι αμοιβαία αποδεκτή», σημείωσε ο πρωθυπουργός και παρατήρησε, πως , «ίσως είναι και μια ένδειξη επιστροφής στην κανονικότητα, το γεγονός, ότι αφιερώνουμε τόσο ενέργεια για να συζητήσουμε ένα θέμα ήσσονος σημασίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα