Μητσοτάκης: Δεν ανοίγουμε διάλογο με το ανιστόρητο και το παράλογο

από fimotro

Το μήνυμα κατά της Τουρκίας από τον πρωθυπουργό στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ

«Δεν ανοίγουμε διάλογο με το ανιστόρητο, το παράνομο και το παράλογο», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην έναρξη του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ για την Τουρκία, προειδοποιώντας ότι τα βάζουν με την ιστορία και το διεθνές δίκαιο, αναφερόμενος και στην παρουσία του στην Αστυπάλαια και την Ψέριμο και τα έργα που θα γίνουν εκεί.

«Κάθε ρητορικό επίθετό τους και επιθετικό τους βήμα, μετατρέπεται σε ένα ακόμα βήμα της δικής τους υποχώρησης προς το περιθώριο και τη διεθνή απομόνωση. Ευχόμαστε μαζί με το όνομά τους, να αλλάξουν και τη λογική τους».

«Ο αληθινός πατριωτισμός δεν ζυγίζεται σε πομπώδη συνθήματα και δεν μετριέται σε στολές και φιέστες. Αυτές ήταν οι “καμμένες” λογικές που απέτυχαν. Σήμερα, απαιτούνται ιστορικές συμμαχίες που της έχουμε και ισχυρή άμυνα που τη χτίζουμε».

«Κρατάμε τις πόρτες μας κλειστές σε προκλήσεις αλλά πάντα ανοιχτές σε συζητήσεις», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για το «τολμηρό βήμα» της επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ και ότι ζήτησε να μην αποτελέσει παράρτημα του κόμματος και να αποτελούν τα μέλη της φωτοτυπία των μεγαλύτερων στελεχών.

«Η παράταξη μόνο με την δροσιά της νέας γενιάς ανανεώνεται. Έχετε διπλή αποστολή να μεταφέρετε σε κάθε νέο πολίτη την πολιτική μας και να την εμπλουτίζετε με τα μηνύματα, που εσείς παίρνετε από την κοινωνία», προσέθεσε.

«Έχετε ένα ρόλο διπλό. Να μεταφέρετε τις ιδέες μας σε κάθε νέο πολίτη αλλά και να εμπλουτίζετε την πολιτική σας και την πολιτική μας, τελικά, από τα μηνύματα που παίρνετε από τη νέα γενιά. Η πορεία σας είναι εντυπωσιακή, 82.757 μέλη. Μεγάλωσε η ΟΝΝΕΔ!».

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε συγχαρητήρια σε όλες και όλους για τη δουλειά που έγινε για το συνέδριο και τόνισε ότι «δεν υπάρχει μεγαλύτερη επιβράβευση για την παράταξη ότι ο πρόεδρός της είναι και γραμματέας της πολιτικής επιτροπής», ευχαριστώντας τον Παύλο Μαρινάκη και απευθυνόμενος στον υποψήφιο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Ορφέα Γεωργίου, είπε χαριτολογώντας ότι είναι «βαριά η φανέλα».

«Η Ελλάδα είναι ισχυρότερη»

«Η χώρα βίωσε αλλεπάλληλες προκλήσεις. Από τη μεταναστευτική επίθεση στον Έβρο και την πανδημία, από την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και τον πόλεμο στην Ουκρανία και την έκρηξη στην ενέργεια. Όλα αυτά, ενώ η χώρα μας ήταν σε τροχιά ανάπτυξης από το 2019 και παρόλα αυτά δεν ξέφυγε από την πορεία της. Κερδίσαμε τα στοιχήματα της συγκυρίας.

Μέσα στην παγκόσμια αναστάτωση και την απρόκλητη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Ελλάδα είναι ισχυρότερη από ότι ήταν τις τελευταίες δεκαετίες και οικονομικά και αμυντικά και γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά!».

Μεταρρυθμίσεις με στόχο τους νέους

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε όλες τις κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις που έγιναν στην παιδεία και στην εργασία και στην εκπαίδευση, οι οποίες είχαν «ως στόχο τους νέους».

Από την αναγνώριση των δικαιωμάτων των ταχυμεταφορέων έως το πρώτο ένσημο, το νέο ασφαλιστικό. Στους νέους απευθύνεται κυρίως και η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά και η ψηφιακή κάρτα εργασίας. Επίσης το επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε νέα γέννηση έγινε πράξη από τη δική μας κυβέρνηση, αλλά και οι νταντάδες της γειτονιάς.

Όσον αφορά την παιδεία, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι ήδη υπηρετούν στην δημόσια παιδεία μας περισσότεροι από 16.000 νέοι εκπαιδευτικοί «οι πρώτες προσλήψεις εδώ και πάνω από μία 10ετία» και τόνισε: «Υπερασπιζόμαστε τη δημόσια εκπαίδευση των ίσων ευκαιριών, την οποία «αρνούνται οι αντίπαλοι μας υπονομεύοντας την πολιτική μας».

Ιδιαίτερα για την εκπαίδευση, ο πρωθυπουργός είπε ότι το δίλημμα σήμερα είναι «ή με τις βιβλιοθήκες ή με τις βαριοπούλες και να τοποθετηθούν όλοι ξεκάθαρα. Εμείς ξέρουμε από ποια μεριά είμαστε».

«Όχι μόνο όσοι βρισκόμαστε εδώ, πιστεύω ότι και η μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών που δεν έχει κάνει το βήμα να ενταχθεί σε κομματική νεολαία, είμαστε με τη γνώση και την ελευθερία απέναντι στη βία και την παρανομία. Το πανεπιστήμιο ανήκει στους φοιτητές και στους καθηγητές και όσο δύσκολο να είναι, ο νόμος δεν θα σταματάει στις πύλες του. Οι ομάδες προστασίας σύντομα θα είναι εκεί».

«Νεολαία δεν σημαίνει μόνο μόρφωση, δουλειά ή χρήμα. Πρόσφατα, χρησιμοποίησα τον όρο “ολιστική προσέγγιση της ζωής” για να τονίσω τους πολλούς παράγοντες που χαρακτηρίζουν την καθημερινότητα ενός νέου. Κάποιοι δεν κατάλαβαν ή έκαναν πως δεν κατάλαβαν. Η ουσία είναι μία, όμως. Ότι η νέα γενιά τα θέλει όλα και τα θέλει τώρα, όπως λέει και το παλιό σύνθημα».

Προσωπική στέγη

Αναφερόμενος στην προσωπική στέγη για κάποιον νέο ότι «επεξεργαζόμαστε ένα πλήρες σχέδιο που περιλαμβάνει όλες τις λύσεις και αξιοποιεί όλες τις δυνάμεις που διαθέτουμε. Από την ανεκμετάλλευτη περιουσία του Δημοσίου, μέχρι αντικίνητρα και κίνητρα για να απελευθερωθούν διαμερίσματα που μένουν επί χρόνια κλειστά και σε συνεργασία Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Να ανακαινιστούν παλιά διαμερίσματα και να δημιουργηθούν νέες φοιτητικές εστίες ώστε ένας νέος να μην χρειάζεται να πληρώνει μεγάλα ποσά για κατοικία που δεν πληροί τις βασικές προϋποθέσεις. Όλα αυτά θα ανακοινωθούν σύντομα και θα πραγματοποιηθούν στη δεύτερη τετραετία της Νέας Δημοκρατίας!».

«Ο δρόμος προς τα εμπρός δεν πρέπει να ανακοπεί γιατί θα κληθείτε να βαδίσετε εσείς οι νέοι σε αυτόν. Εκτός των άλλων, ζείτε με την αβεβαιότητα ενός κόσμου που αλλάζει όχι πάντα ως προς το καλύτερο. Είστε η πιο κοσμοπολίτικη γενιά από τις τελευταίες γιατί είχατε την άμεση επαφή με όλους. Όμως, είδατε ότι όλα αυτά απειλούνται στην πορεία σας προς το μέλλον.

Γιατί θεωρώ κρίσιμο τον ρόλο της νεολαίας, μπροστά στον πόλεμο και στους αυταρχικούς ηγέτες. Αλλά τον θεωρώ κρίσιμο και για τη δική μας δημόσια ζωή. Ο λαϊκισμός, που τόσο τραυματικά ζήσαμε και θα δώσει την τελευταία του μάχη, η οποία θα είναι ύπουλη και πιο σκληρή. Κάτι που κάνει τη δικιά σας αποστολή πιο συναρπαστική, να αντιτάξετε την αλήθεια στο ψέμα, να απαντήσετε με πράξεις στο παρόν και αυτό να γίνει παντού».

«Η νεολαία να είναι στην πρώτη γραμμή»

«Όταν έρθει η νέα τετραετία, απόφασή μου είναι ότι θέλω τους νέους στην πρώτη γραμμή, τη νεολαία μπροστά, και αυτό πλέον μπορούμε να το πούμε ανοιχτά!», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η Νέα Δημοκρατία να είναι αφιερωμένη στις δικές σας ανησυχίες. Να τι θέλω για τη γενιά των πολλαπλών κρίσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα