Μητσοτάκης: Η Κέρκυρα είναι ένα μοναδικό ζωντανό μνημείο πολιτισμού

από fimotro

Ο πρωθυπουργός περπάτησε στη πλατεία της Σπιανάδας όπου συνομίλησε με κατοίκους, επισκέπτες και επαγγελματίες

Χώρους πολιτισμού και τουριστικές υποδομές που συμβάλλουν στην περαιτέρω αναβάθμιση και ανάδειξη της Κέρκυρας ως προορισμού για επισκέπτες αλλά και στην προσέλκυση επενδύσεων επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας, όπου παρακολούθησε την παρουσίαση του διαχειριστικού σχεδίου (master plan) για το Παλαιό και το Νέο Φρούριο του νησιού. Τα μνημεία συγκαταλέγονται στα σημαντικότερα σωζόμενα έργα ενετικής οχυρωματικής αρχιτεκτονικής, με μεταγενέστερες βρετανικές παρεμβάσεις, και καθιστούν την Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας έναν από τους σημαντικότερους ιστορικούς οχυρωμένους οικισμούς της Μεσογείου. Τα δύο πρώτα έργα, που θεωρούνται τα πιο επείγοντα βάσει των μελετών, έχουν ήδη δρομολογηθεί με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

mitsotakis_kerkyra__1_
mitsotakis_kerkyra__5_

«Βλέπετε ότι οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης κατευθύνονται σε μια σειρά από δράσεις που καλύπτουν ολόκληρη την Περιφέρεια. Το λέω αυτό διότι πρέπει εδώ να γκρεμίσουμε και κάποιους μύθους οι οποίοι καλλιεργούνται, ότι δήθεν το Ταμείο Ανάκαμψης αφορά μόνο κάποιους μεγάλους και ισχυρούς.

Βλέπετε το αποτύπωμά του και εδώ στην Κέρκυρα. Και είμαστε έτοιμοι να κινητοποιήσουμε και άλλους πρόσθετους πόρους σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Διότι η προστασία μιας τόσο πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς, μιας πόλης που αποτέλεσε ένα σταυροδρόμι πολιτισμών που έρχεται ουσιαστικά από το βάθος των αιώνων, δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Ούτε είναι μια φτηνή υπόθεση.

Απαιτεί σημαντικούς πόρους οι οποίοι πρέπει να κινητοποιηθούν, οι οποίοι όμως πόροι είναι αυτοί που θα επιτρέψουν με τη σειρά τους στην Κέρκυρα να συνεχίσει να είναι ένας μοναδικός προορισμός επισκεπτών και φυσικά με αυτό τον τρόπο να τροφοδοτεί σημαντικά την τοπική οικονομία», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα