Μητσοτάκης από Ηλεία: Με οργανωμένες εκκενώσεις σώζουμε ζωές

από fimotro

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου για την ενεργή εμπλοκή του Στρατού στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, μετέβη στην Ηλεία, όπου είχε ενημέρωση για την κατάσταση στο πεδίο της φωτιάς.

Ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε αυτοψία στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας, αρμόδιοι φορείς του παρουσίασαν τη λειτουργία του αυτόματου συστήματος πυρόσβεσης και ενημερώθηκε αναλυτικά για τις εξελίξεις στα ενεργά μέτωπα.

Η χώρα αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή κρίση, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις πρώτες του δηλώσεις από την Ηλεία και ευχαρίστησε τις γυναίκες και τους αντρες της πυροσβεστικής αλλά και τους πολίτες της Ηλείας που αγωνίστηκαν για να περιορίσουν τις συνέπειες από την καταστροφική πυρκαγιά, ενώ ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Ευχαριστώ και σε όσους έδωσαν μάχη να προστατευτεί ο ιερός χώρος της Αρχαίας Ολυμπίας».

«Η μάχη συνεχίζεται» ήταν το μήνυμα του κ. Μητσοτάκη καθώς όπως ανέφερε παραμένουν ενεργά μέτωπα στην Ηλεία.

«Περιμένουμε μια δύσκολη μέρα αύριο» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Θέλω να διαβεβαιώσω όλους ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

«Καταλαβαίνω το θυμό την οργή και την αγανάκτηση όσων πολιτών είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, ανέφερε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι παρά το γεγονός ότι η χώρα διαθέτει τα περισσότερα κατά κεφαλήν πυροσβεστικά και εναέρια μέσα, «δυστυχώς είναι αδύνατο τα μέσα αυτά να είναι διαθέσιμα ταυτόχρονα σε όλα τα σημεία της χώρας».

Η διαθεση των πυροσβεστικών και εναέριων μέσων γίνεται με βάση ορθολογικά κριτήρια και το σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Να τονίσω επίσης πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι μπορούμε και κάνουμε οργανωμένες εκκενώσεις» επεσήμανε ο πρωθυπουργός αναφέροντας ότι αυτές οι εκκενώσεις δεν μπορούν να γίνουν αν δεν συνεργαστούν οι κάτοικοι με τις αρμόδιες αρχές και υπογράμμισε ότι οι εκκενώσεις «γίνοται για το καλό, για να προστατεύσουμε τις ανθρώπινες ζωές».

Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να τονίσει πως όταν θα έρθει η ώρα και θα έρθει σύντομα η Πολιτεία θα σταθεί δίπλα στους πολίτες που επλήγησαν.

Έχουμε ήδη ένα νομοθετικό πλαίσιο για τις αποζημιώσεις είπε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε ότι «οι παραγωγοί μας θα αποζημιωθούν και αυτοί για τη σοδειά τους και τα καταστραμμένα δέντρα». «Είμαστε γρήγοροι και αποτελεσματικοί στην αποζημιώση των πολιτών» τόνισε ο πρωθυπουργός κάνοντας αναφορά στη διαχείριση των καταστροφών από τον Ιανό.

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά στην κλιματική αλλαγή καλώντας όσους αρνούνται το φαινόμενο «να έρθουν εδώ και να διαπιστώσουν ένταση των φαινομένων» και μάλιστα ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι «αν δεν κάνουμε κάτι σύντομα θα αντιμεωπίζουμε δραματικές καταστάσεις στο μέλλον».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα