Μηταράκης: Στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Μετανάστευσης – Κατέθεσε στοιχεία για τους 38 μετανάστες στον Έβρο

από Philippos

Το κατώφλι του Αρείου Πάγου πέρασε σήμερα το μεσημέρι στις 12 ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης προκειμένου να συναντηθεί με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, για να καταθέσει τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί αναφορικά με την υπόθεση των 38 μεταναστών στον Έβρο, από την ανάλυση των οποίων προκύπτουν σημαντικές ανακολουθίες.

Ο κ. Μηταράκης, απαντώντας σε σχετικές επικρίσεις και σχόλια με αφορμή την πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή, προχώρησε σε μια διευκρινιστική ανάρτηση, αναφερόμενος στην υπόθεση των 38 μεταναστών στον Έβρο. «Διαβάζω διάφορες κριτικές της ομιλίας μου σε ιστοσελίδες της αριστεράς, όμως όλες “ξεχνούν” το πιο σημαντικό: Τέσσερα παιδιά δήλωσε η οικογένεια από τον Εβρο στο ΕΔΔΑ (Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου), 4 διασώθηκαν από τις ελληνικές αρχές, στα επίσημα στοιχεία δεν υπάρχει αγνοούμενο παιδί. Η υπόθεση στη Δικαιοσύνη», υπογράμμισε ο Νότης Μηταράκης.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο κ. Μηταράκης μίλησε στη Βουλή για σοβαρές ανακολουθίες στην περίπτωση των 38 μεταναστών στον Έβρο αλλά και με την περίπτωση της «5χρονης Μαρίας» η οποία σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους έχασε τη ζωή τους σε μία από τις νησίδες.

Όπως είπε κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής της Βουλής όπου και ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο Μεταναστευτικό, η Ελλάδα, φυσικά και παρέχει δικαίωμα υποβολής αιτήματος ασύλου στους 38, το οποίο εξετάζεται. Συνέχισε ωστόσο λέγοντας πως από την εξέταση της υπόθεσης μέχρι στιγμής και από τα στοιχεία που συλλέγονται προκύπτουν ανακολουθίες, τις οποίες και θα καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ώστε να συσχετιστούν με τις σχετικές δικογραφίες.

Επίσης, ο κ. Μηταράκης επεσήμανε πως αν και όλοι οι μετανάστες βρίσκονταν, όπως οι ίδιοι υποστήριζαν στην ίδια νησίδα, ελάχιστοι στις καταθέσεις τους αναφέρουν την ύπαρξη νεκρής 5χρονης. «Αυτά τα στοιχεία θα κατατεθούν στην Εισαγγελία, προς κρίση της δικαιοσύνης. Η δικαιοσύνη και οι αρμόδιες αρχές θα κρίνουν τι πραγματικά έγινε», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα