Μηταράκης: Στοίχημα η δημιουργία σταθερών και ποιοτικών θέσεων εργασίας

από fimotro

«Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε με μειώσεις φόρων που αφορούν και την επιχειρηματικότητα, ώστε να μπορέσει η χώρα μας να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της και να προσελκύσει επενδύσεις. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα, αυτό είναι το μέγα ζητούμενο, για τη δημιουργία σταθερών, πλήρους απασχόλησης, ποιοτικών θέσεων εργασίας» υπογράμμισε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”.

Αναφερόμενος στα μέτρα για την ανάπτυξη που αναμένεται να παρουσιαστούν αύριο από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην 84η ΔΕΘ, ο κ. Μηταράκης είπε: «πρώτον (είναι) η συνεχιζόμενη προσπάθεια μείωσης των φορολογικών βαρών, ξεκινήσαμε ήδη εμπροσθοβαρώς με μείωση φόρων που αφορούν τα νοικοκυριά. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε με μειώσεις φόρων που αφορούν και την επιχειρηματικότητα, ώστε να μπορέσει η χώρα μας να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της και να προσελκύσει επενδύσεις αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα, αυτό είναι το μέγα ζητούμενο, για τη δημιουργία σταθερών, πλήρους απασχόλησης, ποιοτικών θέσεων εργασίας».

Το δεύτερο σημείο – συνέχισε ο κ.Μηταράκης – «είναι τα συγκεκριμένα μέτρα για τη βελτίωση του περιβάλλοντος αδειοδότησης και λειτουργίας των επιχειρήσεων, όπως η χωροταξική ταυτότητα που θα δίνει τη δυνατότητα στους επενδυτές να γνωρίζουν καθαρά για ένα ακίνητο συγκεκριμένα τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται, ώστε να μην χάνουμε χρόνο, σήμερα χάνουμε πάρα πολύ χρόνο στην χωροταξική αδειοδότηση επενδύσεων. Και βέβαια είναι σημαντικό να ακούσουμε και για το θέμα της ασφάλειας των πολιτών που για την κυβέρνησή μας αποτελεί στόχο πρωταρχικής σημασίας».

Για τη ρύθμιση των 120 δόσεων, τόνισε ότι «είναι πάρα πολύ καλή η ρύθμιση των 120 δόσεων, είναι μια αφορμή να δοθεί ένα τέλος στα χρόνια της κρίσης ως προς τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα για τις οφειλές τους στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, καλούμε τους πολίτες να εκμεταλλευθούν αυτή την ευκαιρία ώστε να μπορέσουν από εκεί και πέρα να ρυθμίσουν καλύτερα τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους, χωρίς το άγχος του παρελθόντος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα