«Η παράνομη διακίνηση μεταναστών είναι big business, (τεράστια επιχείρηση), και το γεγονός ότι προστατεύουμε τα σύνορά μας έχει οδηγήσει σε απώλεια πολλών εκατομμυρίων ευρώ» ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης μιλώντας στην Επιτροπή Μετανάστευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης η οποία συνεδρίασε στη Βουλή των Ελλήνων.

«Δεν υπάρχει καμία καταγγελία για επαναπροωθήσεις στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων»
Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών της Συνέλευσης σχετικά με καταγγελίες για επαναπροωθήσεις, ο κύριος Μηταράκης επισήμανε ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια καταγγελία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ούτε βεβαίως καταδίκη της Ελλάδας και συμπλήρωσε ότι «η προστασία των συνόρων είναι νόμιμη σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όπως και στη θάλασσα μπορούμε να προστατεύουμε τα σύνορα μας».

Τα μέλη της Επιτροπής Μετανάστευσης καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Βουλής τονίζοντας την ανάγκη χάραξης μιας ενιαίας και αρραγούς ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής. Όπως σημείωσε ο κ. Τασούλας, «τα κοινά σύνορα οφείλουμε να τα προστατεύουμε ακόμα και από νέας γενιάς παραβιάσεις που εργαλειοποιούν τον ανθρώπινο πόνο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα