Μηταράκης: Δημιουργία κλειστής δομής προσφύγων στη Χίο

από fimotro

Την πρόθεση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για δημιουργία κλειστής ελεγχόμενης δομής προσφύγων και μεταναστών στη Χίο, και συγκεκριμένα στη θέση Aκρα Παχύ, ανέφερε χθες ο υπουργός Νότης Μηταράκης σε δήλωσή του.

Με την ανακοίνωση αυτή, πρακτικά «έκλεισαν» όλες οι τοποθεσίες για την κατασκευή και την αναβάθμιση των νέων κλειστών και ελεγχόμενων κέντρων σε Εβρο και νησιά του Αιγαίου, καθώς η Χίος ήταν η τελευταία.

Οπως τόνισε ο κ. Μηταράκης, «η Χίος είναι σύνορα, είναι ακριτική Ελλάδα. Χρειαζόμαστε λοιπόν μια ασφαλή δομή, κλειστή/ελεγχόμενη, εκτός αστικού ιστού. Για να κλείσει και η ΒΙΑΛ και τα δεκάδες διαμερίσματα που λειτουργούν στην πόλη και τον Αγιο Μηνά. Να προσφέρουμε ασφάλεια σε όλους, και αιτούντες άσυλο, και εργαζομένους, και στην τοπική κοινωνία. Σε μια περιοχή που δεν επηρεάζει τη ζωή του νησιού μας. Και όπου η διαμονή θα περιορίζεται σε λίγους μήνες, όχι σε μακροχρόνια παραμονή στην ακριτική Ελλάδα. Και φυσικά όχι σε υπερδομές, δεν τις χρειαζόμαστε πλέον χάρη στις επιτυχίες της κυβέρνησης και στη φύλαξη των συνόρων και στην επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου».

Παράλληλα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου πρόσθεσε πως «η δομή θα έχει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, θα κλείνει τα βράδια για όλους, θα είναι υποχρεωτική η παραμονή εντός και μόνο εντός για όλους τους αιτούντες άσυλο. Από την πρώτη μέρα λειτουργίας θα είναι εμφανής η διαφορά στο νησί μας. Τέλος, όπως ήδη έχω ανακοινώσει, η έναρξη κατασκευής της νέας δομής θα πραγματοποιηθεί μετά την ακόμα περαιτέρω αποσυμφόρηση της ΒΙΑΛ, όπως έχουμε δεσμευθεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα