Μειώσεις εισφορών για όλους τους καλοπληρωτές

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Επιβράβευση για συνεπείς επαγγελματίες και επιχειρήσεις

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δημιουργήσει το «Λευκό Μητρώο», στο οποίο θα εντάσσονται όσοι θα τακτοποιούν κανονικά τις υποχρεώσεις τους σε Εφορία και Ταμεία.
Θα εξασφαλίζονται προνόμια, όπως γράφουν σήμερα τα Νέα, για όσους τηρούν την εργατική νομοθεσία, ενώ θα αποφεύγουν και τους ελέγχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι πληρούν τα κριτήρια που θα θεσπιστούν, θα απολαμβάνουν μείωση του μη μισθολογικού κόστους καθώς και άλλες διοικητικές και φορολογικές διευκολύνσεις. Στο πλαίσιο αυτό θα απαλλάσσονται και από τον αναπόφευκτο διοικητικό φόρτο που επιφέρουν οι συχνές επισκέψεις ελεγκτικών κλιμακίων. Πρόκειται για το μέτρο “Περσέας”, το οποίο αν και ψηφίστηκε το 2014 δεν εφαρμόστηκε ποτέ.
Για την ένταξη στο συγκεκριμένο μητρώο θα συνεκτιμώνται τα εξής:

– Η διαχρονική και συστηματική συμμόρφωση με τις προβλέψεις της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

– Η έλλειψη καταγγελιών για παράβαση της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, ιδιαίτερα ως προς τη χρήση αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας.

– Ειλικρινείς επιχειρηματικές προσπάθειες για τη διατήρηση ή και αύξηση της συνολικής απασχόλησης κλπ.

Μεταξύ άλλων, το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας περιλαμβάνει επιβράβευση όχι μόνο των εργοδοτών που είναι τυπικά συνεπείς, αλλά και όσων υιοθετούν σύγχρονα συστήματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, όπως για παράδειγμα καινοτόμες μεθόδους συμμετοχής εργαζομένων στα κέρδη των επιχειρήσεων. Το μητρώο θα καταγράφει τις επιχειρήσεις που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και θα τις εξαιρεί από τους στοχευμένους ελέγχους των ελεγκτικών μηχανισμών, ενώ θα τις επιβραβεύει με επιπλέον μειώσεις του μη μισθολογικού κόστους. Για την κατάταξη των επιχειρήσεων στο “Λευκό Μητρώο” θα υιοθετηθούν αυστηρά κριτήρια αξιολόγησης, όπως η αποδεδειγμένη συμμόρφωσή τους στην εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία, η διατήρηση ή και αύξηση του προσωπικού κατά τη διάρκεια της κρίσης, η έλλειψη καταγγελιών για παράβαση της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα