Μήνυμα Βαρδινογιάννη στους γραφικούς του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπάρχουν υπερκέρδη, δεν αισχροκερδούμε

Ο CEO της Motor Oil  ξεκαθάρισε ότι δεν θα παίξει τον ρόλο του σάκου του μποξ σε μια περίοδο που η Ελλάδα τρέχει με ισχυρή ανάπτυξη

Ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ενόχει των εκλογών, ειδικά όμως προς τον ΣΥΡΙΖΑ, που έχει ανοίξει χωρίς κανένα σοβαρόι στοιχείο μεγάλη συζήτηση για τα υπερκέρδη στην ενέργεια έστειλε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil, Γιάννης Βαρδινογιάννης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα αποδεχθεί να παίξει τον ρόλο του σάκου του μποξ σε μια περίοδο που η Ελλάδα τρέχει με ισχυρή ανάπτυξη, έρχονται επενδύσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μείνει 50 χρόνια πριν.
Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Motor Oil και ερωτώμενος σχετικά, ο κ. Βαρδινογιάννης τόνισε: «Τα κέρδη που φορολογήθηκαν ήταν της Motor Oil.

Είναι λάθος ο όρος υπερκέρδη, ο σωστός όρος είναι απρόσμενα κέρδη.

Η Ευρώπη αποφάσισε να φορολογηθούν τα κέρδη αυτά, τα οποία αντιστοιχούν στο 40% με 45% των συνολικών κερδών.

Η μεγάλη κερδοφορία δεν αποτελεί αισχροκέρδεια.

Η πλειονότητα (85 %) των πωλήσεων του ομίλου πραγματοποιείται από εξαγωγές και σε χώρες εκτός ΕΕ», εξήγησε ο Γ. Βαρδινογιάννης.

Τόνισε ακόμη ότι δικαίως επιβλήθηκε η έκτακτη φορολογία καθώς η ίδια η εταιρεία είχε προτείνει στην κυβέρνηση την επιστροφή μέρους της κερδοφορίας

«Είναι λάθος να κατατάσσουμε τα υπερκέρδη στην αισχροκέρδεια.

Είναι λάθος να ξυπνά κάποιος και να κουρεύει κέρδη. Με τον κορωνοϊό κανείς δεν ήρθε να μας πει για τα κέρδη που χάσαμε. Εμείς προσφέρουμε στην Ελλάδα. Αν θέλουν οι πολιτικοί ας αυξήσουν τους συντελεστές φορολόγησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Βαρδινογιάννης.

Η γενική συνέλευση των μετόχων της Motor Oil, ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 1,60 ευρώ ανά μετοχή (ήδη έχει διανεμηθεί προμέρισμα 0,4 ευρώ).

Σ.Σ. Fimotro: Είναι η πρώτη παρέμβαση μετά από πολλά χρόνια του ισχυρού άνδρα της Motor Oil. Η συμπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ προς τον λαϊκισμό και την δημαγωγία αναγκάζει τους δυνατούς επιχοερηματίες της ενέργειας να στείλουν μήνυμα προς το πολιτικό σύστημα.

 

Related posts

Να ματαιώσει το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ εισηγούνται στον Στέφανο Κασσελάκη

Μενέντεζ: Τα τουρκικά ΜΜΕ πανηγυρίζουν για την παραπομπή του σε δίκη

Κακοκαιρία: Μπαράζ 112 σε Κόρινθο, Αχαΐα, Ιόνιο, Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Μαγνησία, Εύβοια

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Περισσότερα