Μήνυμα του Νίκου Δένδια στην Αλβανία μέσα από τα Τίρανα

από fimotro

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ συνάντησε τον Αλβανό πρωθυπουργό

Συναντήσεις με τον Έντι Ράμα και την Αλβανίδα ομόλογό του είχε στα Τίρανα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ο οποίος υπογράμμισε ότι για την Ελλάδα είναι μεγάλης σπουδαιότητας η ολοκλήρωση της οριοθέτησης της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Μήνυμα προς όλες τις χώρες
Μάλιστα ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στο ταξίδι του προ ενάμιση έτους στην Αλβανία και στη συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες για την παραπομπή του ζητήματος της οριοθέτησης της ΑΟΖ και της Υφαλοκρηπίδας στην Χάγη.

Η κρίση φουντώνει, η ΕΕ σε λήθαργο
«Και οι δύο χώρες επιθυμούμε να λύνουμε τις διαφορές μας στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, και ιδιαίτερα του Δικαίου της Θάλασσας, της UNCLOS» είπε ο κ. Δένδιας υπογραμμίζοντας με νόημα και με αποδέκτη την Τουρκία ότι η ελληνοαλβανική συμφωνία «στέλνει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα προς όλες τις χώρες. Ότι αυτός είναι ο σωστός, ο μοναδικός, ο ενδεδειγμένος τρόπος για να λύνουμε διαφορές».

Σημειώνεται ότι η σημερινή επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στην Αλβανία εντάσσεται στο πλαίσιο περιοδείας στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων. «Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή μου στα Τίρανα συναντήθηκα με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα. Στο επίκεντρο των συζητήσεων οι διμερείς σχέσεις, η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας και οι περιφερειακές εξελίξεις», τόνισε ο κ. Δένδιας.

Ενώ για τη συνάντησή του με την ομόλογό του της Αλβανίας, Όλτα Χάκα, τόνισε ότι συζητήθηκαν «η ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας – Αλβανίας σε όλους τους τομείς, η προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής Διαδικασίας Συνεργασίας Ν.Α. Ευρώπης και η προοπτική ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ, καθώς και οι εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Ουκρανία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα