Μήνυμα Μακρόν στην Τουρκία: Στηρίζουμε πλήρως την κυριαρχία της Ελλάδας

από fimotro

Μητσοτάκης: Αυτούς που λένε ότι θα έρθουν βράδυ τους περιμένουμε στο φως της μέρας!

Νέα συνάντηση με τον Εμμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιβεβαιώνοντας το πολύ υψηλό επίπεδο στο οποίο βρίσκονται πλέον οι σχέσεις των δύο χωρών, αλλά και την κοινή τους αγωνία για την ενεργειακή κρίση που θα αντιμετωπίσει η Ευρώπη.

O Γάλλος πρόεδρος υποδέχθηκε στο Μέγαρο των Ηλυσίων τον Έλληνα πρωθυουργό και τη σύζυγό του. Στην αρχή των δηλώσεών του ο Εμανουέλ Μακρόν ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη συνδρομή της στις πυρκαγιές που έπληξαν τη Γαλλία.

«Υποστηρίζω σαφέστατα την κυριαρχία της Ελλάδας», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, συμπληρώνοντας ότι «θα είμαστε ενωμένοι σε όλες τις απειλές στην Ανατολική Μεσόγειο», καταδικάζοντας τις τουρκικές προκλητικές δηλώσεις του τελευταίου διαστήματος.

Στις δηλώσεις του ο Γάλλος πρόεδρος μίλησε για την συνεργασία Ελλάδας και Γαλλίας επισημαίνοντας πως οι δύο χώρες εργάζονται για την ευρωπαϊκή κυριαρχία και ασφάλεια ενώ η απόλυτη «συνεργασία στην εξωτερική πολιτική και την αμυντική βιομηχανία αποκτά μεγάλη αξία στις δύσκολες εποχές που ζούμε». Παράλληλα επεσήμανε πως η συνεργασία των δύο χωρών «έχει μακρά ιστορία και θα προχωρήσει και στο μέλλον» ενώ τόνισε πως θα συζητηθεί εκτενώς και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως οι δύο χώρες έχουν αμυντική, οικονομική και γεωστρατηγική συνεργασία τονίζοντας πως οι κρίκοι που συνδέουν τις δύο χώρες σφυρηλατούνται συνεχώς. «Πέρσι το Παρίσι βοήθησε την Ελλάδα στις πυρκαγιές, φέτος ήταν η σειρά της Ελλάδας να το ανταποδώσει», είπε ο Έλληνες πρωθυπουργός. Στην συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ενέργεια λέγοντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει την ευκαιρία να απαντήσεις τον Πούτιν ο οποίος χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο. Αναφερόμενος στις προκλήσεις της Τουρκίας τόνισε πως δεν θα έπρεπε να επιτραπεί η αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας λέγοντας πως οι συνεχιζόμενες προκλήσεις θα τεθούν ως θέμα στην συζήτηση.

«Αυτούς που απειλούν ότι θα έρθουν βράδυ, εμείς τους περιμένουμε στο φως της ημέρας», είπε αναφερόμενες στις συνεχιζόμενες απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μητσοτάκης και Μακρόν είναι γνωστό ότι διατηρούν μια στενή προσωπική και πολιτική σχέση και η συνάντησή τους έρχεται σε μια κρίσιμη συγκυρία για τα ενεργειακά, αλλά και για τις περιφερειακές εξελίξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα