Μήνυμα πρωθυπουργού για μεταρρύθμιση στα εργασιακά από το Πόρτο

από fimotro

Για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καθώς προχωράμε στη φάση μετά την πανδημία του νέου κορωνοϊού, μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τοποθέτησή του στην Κοινωνική Σύνοδο της ΕΕ στο Πόρτο, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνησή του κράτησε την ανεργία στα προ πανδημίας επίπεδα.

Αφού χαρακτήρισε πολύπλοκη άσκηση τη μετάβαση από την προστασία των θέσεων εργασίας στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, διευκρίνισε ότι ο στόχος νέων θέσεων εργασίας δεν θα έρθει μόνο μέσω της κατανάλωσης, αλλά πρέπει να έρθει μέσω επενδύσεων.

Επισήμανε ότι η Ελλάδα από τα 32 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης θα διαθέσει τουλάχιστον 3 δισ. σε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης και απόκτηση δεξιοτήτων. Σημείωσε επίσης ότι τα 19 δισ. θα προέλθουν από άμεσες επιχορηγήσεις και πως πολλά από αυτά τα χρήματα θα διατεθούν για επενδύσεις που κοιτάζουν το μέλλον, οι οποίες θα προάγουν την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση, φέρνοντας ως παράδειγμα το ειδικό σχέδιο μετάβασης για τη Δυτική Μακεδονία, όπου, όπως τόνισε, σκοπεύουμε να επενδύσουμε σχεδόν 5 δισ. ευρώ, ώστε να κάνουμε τη μετάβαση ηπιότερη.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική μνεία στη νέα εργασιακή νομοθεσία που προωθεί η κυβέρνηση, η οποία προβλέπει, μεταξύ άλλων, «το δικαίωμα της αποσύνδεσης, να μην είναι ο εργαζόμενος διαθέσιμος 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, για τον εργοδότη του» και μια σειρά από σημαντικές πρόνοιες, που -όπως είπε- «ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα εφαρμοστούν και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα