Μήνυμα Δένδια σε Τουρκία: Δεν ανεχόμαστε απειλές

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


«Η Ελλάδα δεν ανέχεται απειλές πολέμου. Γνώμονας της είναι ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο και τη διεθνή νομιμότητα», διεμήνυσε σήμερα προς την Άγκυρα ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας από το Βήμα της Βουλής.

Για μας, πρόσθεσε ο κ Δένδιας, είναι αυτονόητος ο τερματισμός των γεωτρήσεων. «Εμείς, υπογράμμισε προτάσσουμε τη διεθνή νομιμότητα και στο θέμα αυτό έχουμε στενή συνεργασία με την κυπριακή κυβέρνηση. Μάλιστα ο πρωθυπουργός την άλλη εβδομάδα θα κάνει την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό στην Λευκωσία».

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών ο κ Δένδιας είπε ότι «έπρεπε να ολοκληρωθεί με επωφελέστερο τρόπο για την Ελλάδα. Θα επιδιώξουμε την εμβάθυνση των σχέσεων με τη γειτονική χώρα άλλα δεν θα δεχτούμε φαινόμενα μη τήρησης των συμφωνηθέντα τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών», είπε.

«Μιλώντας για τις σχέσεις με την Αλβανία είπε ότι η χώρα αυτή εξακολουθεί να μην έχει υλοποιήσει τις αποχρώσεις απέναντι στην Ελληνική μειονότητα. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά, πρόσθεσε, τον έμπρακτο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αλβανία και τον σεβασμό των περιουσιακών δικαιωμάτων της μειονότητας», τόνισε. Ο κ Δένδιας τόνισε επίσης ότι υπάρχουν τώρα όλες οι προϋποθέσεις να γίνουν στενότερες οι άριστες σχέσεις Ελλάδος – Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Τουρκία απειλεί την Ευρώπη: θα ανοίξουμε τα σύνορα στους μετανάστες

Με άνοιγμα των συνόρων της απειλεί την Ευρωπαϊκή Ενωση η Τουρκία, υποστηρίζοντας ότι η Ευρώπη έχει αθετήσει τις υποσχέσεις της στο θέμα της μετανάστευσης.

Αυτή τη φορά, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, διαμαρτυρήθηκε για την τήρηση της Συμφωνίας του 2016 και απείλησε την Ευρώπη ότι η Άγκυρα θα ανοίξει τα σύνορα στους μετανάστες.

Πιο συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του από τη Σμύρνη την Κυριακή, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε πως η Ευρώπη εγκατέλειψε την Τουρκία στο ζήτημα της παράτυπης μετανάστευσης. «Χτυπάνε με συγκατάβασητην πλάτη της Τουρκίας και της ασκούν κριτική από τις καρέκλες τους στο ευρωκοινοβούλιο, συμεπριφερόμενοι όπως οι αριστεροί προ τριών αιώνων».

«Αν η Τουρκία δεν αντιμετωπίσει το ζήτημα με αποφασιστικότητα, καμιά κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να αντέξει το κύμα (μετανάστευσης) για περισσότερους από έξι μήνες» είπε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού. Την ίδια ώρα, οι Βρυξέλλες παρατηρούν αύξηση των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο και εκφράζουν φόβους επανάληψης της κρίσης του 2015.

Οπως είπε ο κ. Σοϊλού, εκείνοι που θέλουν να μετατρέψουν την Τουρκία σε κέντρο παράτυπων μεταναστών θα πληρώσουν τελικά το τίμημα της αδιαφορίας τους. «Δεν είναι αρκετό να χτυπάνε συγκαταβατικά την Τουρκία στην πλάτη. Επικρίνουν την Τουρκία από τις θέσεις τους στο Ευρωκοινοβούλιο» είπε μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα