Με ενέργειες του δημάρχου Μεγάρων περιορίστηκε η πετρελαιοκηλίδα στην Πάχη

από fimotro

Αντιμετωπίζεται με άμεσες ενέργειες του δημάρχου Μεγάρων Γρ. Σταμούλη

Αργό πετρέλαιο διέρρευσε την Κυριακή από τάνκερ στην περιοχή της Πάχης Μεγάρων προκαλώντας τοπική ρύπανση. Όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής η ρύπανση προκλήθηκε την ώρα της μετάγγισης αργού πετρελαίου από το τάνκερ σε δεξαμενές. Επιτόπου έσπευσαν συνεργεία που άπλωσαν πλωτά φράγματα προκειμένου να περιορίσουν και να απομακρύνουν το μαζούτ. Συνεργεία με εντολή του δημάρχου Μεγάρων βρέθηκαν και στις κοντινές παραλίες όπου για τρίτη ημέρα έκαναν εργασίες καθαρισμού.

Ο δήμαρχος Μεγάρων Γρ. Σταμούλης έγραψε στο facebook: Χθές το βράδυ πήγα στην ανατολική πλευρά της Πάχης, όπου διαπίστωσα, να έχει απλωθεί προστατευτικό δίχτυ στην θάλασσα και μηχάνημα στην στεριά να κάνει απορρύπανση από την πετρελαιοκηλίδα. Κατά την πρωινή επίσκεψη διαπίστωσα, πως μετά από ολονυχτια εργασία , να εχει περιοριστεί σημαντικά η ρύπανση. Έχω ζητήσει από ΕΛΠΕ ενημέρωση και τα μέτρα, που προτίθενται να λάβουν, για να μη συμβεί στο μέλλον παρόμοιο περιστατικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα