Μίκης Θεοδωράκης: Πώς θα γίνει το λαϊκό προσκύνημα και η ταφή

από fimotro

Διευκρινίσεις σχετικά με τις ώρες που θα πραγματοποιείται από το πρωί της Δευτέρας το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη αλλά και η ταφή του στον Γαλατά Χανίων δίνει το ΚΚΕ, κατόπιν συνεννόησης με τη Μητρόπολη Αθηνών.

Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης για την ταφή του Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά Χανίων έπαιξε ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Κουτσούμπας στον οποίο άλλωστε ο αείμνηστος συνθέτης είχε αποστείλει επιστολή από το 2020, ζητώντας την αρωγή του ώστε να διευθετηθούν τυχόν ζητήματα, τα οποία όντως και προεκύψαν και χρειάστηκαν περίπου τέσσερις μέρες ώστε να δοθεί τέλος στην ενδοοικογενειακή διαμάχη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος «σε συνεννόηση με τη Μητρόπολη Αθηνών, το λαϊκό προσκύνημα θα ξεκινήσει αύριο Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 15.00 και θα ολοκληρωθεί στις 19.00. Θα συνεχιστεί επίσης την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 έως τις 19.00 το απόγευμα και την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 14.00. Θα ακολουθήσει στις 3.00 το απόγευμα η τελετή αποχαιρετισμού.

Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα