Μιχαηλίδου: Τον Μάρτιο του 2022 η απογραφή των αστέγων

από fimotro

Τον Μάρτιο του 2022 προγραμματίζεται η εφαρμογή της απογραφής των αστέγων, σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βασιλείου Κόκκαλη, με θέμα “Εξασφάλιση Στέγης για όλους – Συνταγματική Υποχρέωση Της Πολιτείας”, η κα Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της αστεγίας, μεταξύ των οποίων η ενίσχυση των αστέγων με επιπλέον υπηρεσίες και ταυτόχρονη αύξηση τα προνοιακών επιδομάτων προς τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Όπως είπε η κα Μιχαηλίδου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργία Εργαλείων και Ορισμός Διαδικασιών για την Καταγραφή των Αστέγων», πραγματοποιείται η απογραφή των αστέγων, η οποία θα εφαρμοστεί καθολικά, το αργότερο το Μάρτιο του 2022, και η θεσμοθέτηση ενός μηχανισμού σταθερής επικοινωνίας και συνεργασίας, μεταξύ των φορέων αυτοδιοίκησης και κεντρικής διοίκησης με σκοπό να απλοποιηθούν οι διαδικασίες παροχής υπηρεσιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα