Μιχαηλίδου: Λανθασμένη η τοποθέτηση για απολύσεις όσων δεν εμβολιάζονται

από fimotro

Η Δόμνα Μιχαηλίδου με δήλωσή της ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα απολύσεων για τους εργαζόμενους, σε δομείς φροντίδας ηλικιωμένων, που δεν θα εμβολιαστούν και θα βγουν σε άδεια άνευ αποδοχών.

Το πρωί της Τετάρτης η υφυπουργός Εργασίας δήλωσε ότι όσοι εργαζόμενοι σε δομείς προστασίας ηλικιωμένων δεν εμβολιαστούν και έχουν πάρει άδεια άνευ αποδοχών θα μπορούν να απολυθούν μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Μερικές ώρες αργότερα η κ. Μιχαηλίδου με νέα της δήλωση ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και η διατύπωση στην προηγούμενη τοποθέτησή της ήταν λανθασμένη. Συγκεκριμένα τονίζει ότι δεν θα υπάρξει καμία τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου.

Αναλυτικά η δήλωση της υφυπουργού αναφέρει:

«Η πρωινή μου διατύπωση περί ρύθμισης που θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές δομές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων με απολύσεις, ήταν λάθος.

Δεν πρόκειται να υπάρξει τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η οποία θα συνδέει την αποχή από την εργασία με άδεια άνευ αποδοχών λόγω μη εμβολιασμού, με απόλυση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα